En hyllest til Trøndelag - vømmøl, kjærlighet og ungdomskultur

Nilsine Bøhn Øverland var solist under framføringen av Hans Rotmos førarkort. 

Kultur

Det var innslag av politikk og lokalhistorie i Skogn-elevenes sommerforestilling.

Denne uka avsluttes skoleuke og da er det alltid sommerkonsert på barnetrinnet på Skogn. Årets forestilling tok utgangspunkt i sammenslåinga av Nord- og Sør-Trøndelag, til ett Trøndelag Fylke. Sang og dramatiseringen er knyttet til trønderske sanger, og til ulike steder i de to tidligere fylkene. Forestillingen åpner med en rap om Trøndelag. Et bærende tema i forestillingen er ungdomskultur, forelskelse og frykt for det ukjente.

Forestillinga hadde i år en ungdommelig vri, med innslag av politikk og lokalhistorie.

Noen av sangene var skrevet om slik at de passet i skolen og til historien som fortelles fra scenen. Men det handlet ikke bare om vømmøl, kjærlighet, førerkort og ungdomskultur. På scenen kom også 40 troll som fortale ei artig historie, nye 40 elever som spilte blokkfløyte og fine soloinnslag. Skolesangen som lærer Tone har skrevet tekst og melodi ble fremført av hele koret.