Forfatteren bak julekalender-serien Snøfall kommer til Verdal

4. september blir det bokbad med Hilde Hagerup på Turnéteatret i Trøndelag i Verdal (Foto: Aschehoug forlag) 

Kultur

Hilde Hagerup blir professor i skrivekunst ved Norsk barnebokinstitutt. Onsdag 4. september blir hun å treffe på teaterhuset i Verdal.

Forfatterkarrieren

I fjor høst la regjeringen ti millioner på bordet for å styrke barne- og ungdomslitteraturen. Norsk barnebokinstitutt fikk blant annet midler til å styrke forskningen og utvikle et masterprogram i barnelitterær skrivekunst. I den forbindelse ble Hilde Hagerup nylig ansatt som professor i skrivekunst.

Onsdag 4. september kommer hun til Turnéteatret i Trøndelag i Verdal for å snakke om sin forfatterkarriere.

Flere sjangre

Turnéteatret i Trøndelag arrangerer bokbad i samarbeid med Verdal bibliotek.

–Hilde Hagerup er en prisbelønt bestselgerforfatter som vi gleder oss veldig til å få hit. Hun har jo skrevet veldig mye, både for barn, ungdom og voksne. Hun skriver i tillegg i flere sjangre, og har også skrevet tekster for tv og teater, forteller biblioteksjef Bodil B. Breivikås ved Verdal bibliotek.

Teaterhuset i Verdal skal også romme litteraturkunst. I høst kommer både Hilde Hagerup og Trude Marstein på bokbad. Fra venstre Marte Ekrem fra Verdal bibliotek, markedsleder Jorunn Verstad Vodahl ved Turnéteatret i Trøndelag og biblioteksjef Bodil B. Breivikås ved Verdal bibliotek.(Foto: Silje Kolaas) 

Personlig er hun som småbarnsmor mest opptatt av barnebøkene hennes.

–En av de tingene jeg tenker på er NRK sin julekalenderserien Snøfall, som hun og søsteren har skrevet sammen med pappaen sin, Claus Hagerup. «Bestefar og jeg...»-bøkene, har vært veldig populære på biblioteket nå i sommer. Og så har hun jo nylig skrevet en biografi om Anne Karin Elstad, som har fått gode kritikker. Det er altså mange gode grunner til å glede seg til besøket, sier biblioteksjefen.

Litteratursamarbeid

Turnéteatret i Trøndelag og Verdal bibliotek har inngått et fast samarbeid om bokbad på teatret, noe som har blitt en suksess.

–Vi har tidligere hatt Jon Kåre Raake og Helene Uri på besøk og det har vært fulle hus. Vi ser på det som viktig å skape et levende teaterhus der også andre kunstformer kan bli presentert. 26. september kommer forfatter Trude Marstein, som ble nominert til både Brageprisen og Kritikerprisen for boken «Så mye hadde jeg», sier markedsleder Jorunn Verstad Vodahl ved Turnéteatret i Trøndelag.