Kinesiske gjester imponerte

Musikkstudentene fra Kina spilte for rundt 150 tilskuere. 

Kultur

Onsdag spilte musikkstudenter fra et av Kinas beste universiteter på Stiklestad.

Konserten onsdag på Stiklestad Nasjonale Kultursenter med musikkstudentene fra byen Xian (kjent for den berømte terrakottahæren) ble en spennende og flott opplevelse.

Etter åpning med lokal gjetarkauk, lursignal, hardingefele og en slått med juniorspellmannslaget, fikk de ca. 150 frammøtte en halvtime med spennende kinesiske instrumenter og virtuose musikere.

Gruppa på 10 studenter var spesielt utvalgt og nivået deretter.

Den musikalske lederen av gruppa, Wangjie Yanqin, som trakterte kinesisk hakkebrett/cimbalon, har bakgrunn fra et nasjonalt representasjonorkester i Hongkong og briljerte sammen med studentene.

Konserten ble videre krydret med lokale toner – alt fra bukkhorn og Meråker- klarinett til polsdans og Olsok – før det hele ble avrundet med tre samspillmelodier med Verdal juniorspellmannslag og gjestene fra Kina. Juniorspellmannslaget hadde lært seg en vakker «Jasminsang», som sikkert vil bli fast på repertoaret, og kineserne fikk med seg både Juniorvalsen og en ril tilbake til Xian.

Møtet med de kinesiske musikerne er et resultat av prosjektet «China Norway Reach Out», som i utgangspunktet er et utvekslingsprogram for studenter på høgskolenivå; men prosjektleder Torkel Snellingen var så begeistret over konserten, og resultatet av dette møtet, at han på strak arm – og høgst uoffisielt – inviterte juniorspellmannslaget til Kina.