I år blir det plass til enda 200 på festivalen på Ekne

650 kom inn på Sjørock i fjor.  Foto: Andreas Ryen Eidem

Kultur

Sjørock kan få 850 tilskuere på lørdag.

– Alt har gått etter planen Ekne småbåtforening la sju-åtte år tilbake. De skulle gjøre Sjørock til en årlig tradisjon som sakte, men sikkert utvides år for år uten at den blir for stor. Det startet i 2013 like etter Too Far Gones Ola Buan Øien hadde flyttet til Ekne. Da fikk småbåtforeningen Øien og to av hans bandmedlemmer på scenen. I tillegg var det konsert med to studenter fra Høgskolen i Nord-Trøndelag. 250 gjester fylte småbåthavna den gang.

-Å få til noe i fellesskap er drivkrafta, og det er mange som er innom og bidrar, sier Pål Austeen. 

Bygget ut scenen

Dermed ble det bygd en større scene og for hvert år har det siden kommet flere og flere gjester på Sjørock-festivalen. I fjor ble billettene utsolgt etter 650 sikret seg inngang.

– Nå har vi funnet ut at vi fint kan slippe inn 200 til, forteller leder Pål Austeen i Ekne småbåtforening.

Skal være intimt

Lørdag starter årets rockefestival på det Austeen kaller en liten og intim arena.

– Jeg tror ikke vi skal bli noe større nå. Vi har funnet et godt opplegg. Når du passerer 1200 gjester, mister arrangementet noe av sjarmen, mener Austeen.

Kristopher Schau

Det er Casino Steel og Frida Natland som skal kickstarte årets Sjørock sammen med Ola Buan Øien & Supernova.

The Dogs med Kristopher Schau som frontmann skal også holde konsert.

Austeen tror det først og fremst er valget av artister som trekker folk til Sjørock.

– Vi prøver å få til et artistgalleri som favner bredest mulig med kvalitet. Også bruker vi høstmørket til å lage stemning. Om man ikke liker musikken, så kan man komme for den fine stemningen. Det er undervannslys, fakler, bål og prosjektering på seil. Stadig noe lys som røre seg over alt, sier Austeen.

Lokale matprodusenter

I tillegg til musikk blir det også mulighet for å feste øl tappet av mikrobryggeri på Ekne. Lokale produsenter kommer også for å selge mat. Middagsserveringen starter tidlig på ettermiddagen. Småbåtforeningen tilbyr også frokost søndag morgen, for hvert år kommer det mange tilreisende som overnatter på Ekne.

– Folk kommer allerede på fredag med båt. Det kommer også folk i telt, bobil og campingvogn. Noen overnatter på Falstadsenteret, forteller Austeen.

Fellesskapet er drivkrafta

Sjørocken har ifølge ham fått stor betydning for både småbåtforeningen og eknesbyggen.

– Ingen tar ut lønn. Alt går tilbake til tilrettelegging for allmennheten med vedlikehold på sjø og land. Vi har blant annet laget kaffeplatting med tak. Og hvert år har vi ryddet badestrand. Å få til noe i fellesskap er drivkrafta, og det er mange som er innom og bidrar, sier Austeen.

– Så det er allerede bestemt at det blir Sjørock også neste år?

– Ja, vi har en plan. Det blir andre helga i september.