Han er nevrolog og pianist - mandag forteller han om musikkens magiske kraft på sykdom, demens og hjerneskader

Geir Olve Skeie.  Foto: Privat

Kultur

Geir Olve Skeie kommer mandag 16.september til Festiviteten for å fortelle om musikkens magiske kraft på hjernen og betydningen musikk kan ha ved blant annet Parkinsons sykdom, demens og ved hjerneskader.

Det er Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg som inviterer til arrangementet. Arrangementet er gratis og vil være en kombinasjon av foredrag og musikalske innslag på flygel.

–En unik sjanse

Geir Olve Skeie er overlege i nevrologi ved Haukeland Universitetssjukehus og professor II ved Griegakademiet ved Universitetet i Bergen der han underviser om musikk og hjernen.

Odd Håpnes, daglig leder ved Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg, håper at folk på Innherred benytter anledningen.

–Nyere forskning viser at musikk påvirker fysiologiske prosesser i hjernen og kan være til hjelp i behandlingen av ulike sykdommer. Dette er en unik sjanse til å lære mer om de prosessene som skjer i hjernen når vi lytter eller spiller musikk. Foredraget vil også ha musikalske innslag fra Skeie som også er utdannet pianist, sier Odd Håpnes, daglig leder ved Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg i en pressemelding til redaksjonen.

Kristin Norberg Norum ved Festiviteten og Odd Håpnes ved Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg inviterer til en kveld om musikkens magiske kraft på hjernen. 

–Pianist og nevrolog Geir Olve Skeie er blant de fremste forskerne på feltet, og evner å fortelle og forklare slik at det passer for alle. Han er en svært populær og travel mann, spesielt etter han ga ut boka Musikk og hjernen sammen med nevrolog Are Brean tidligere i år, sier Håpnes.

Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg er et partnerskap mellom HUNT Forskningssenter (NTNU), Levanger kommune, Helse Nord-Trøndelag, Trøndelag fylkeskommune og Nord universitet. Kompetansesenteret har kontorsted på Campus Levanger ved Nord universitet.

Håper på fullt hus

Kristin Norberg Norum ved Festiviteten forteller at det er stor interesse for arrangementet. Salen har topp moderne lyd- og lysanlegg og på scenen står et flygel av beste kvalitet klar til bruk for foredragsholderen.