Mange av hans landsmenn endte sitt liv på Falstad. I helga markeres vennskapet med Norge.

Serberhytta i Rissa ble reist ved årsskiftet 1942/1943 av bygdefolk som hjalp de serbiske fangene som var på rømmen fra Ørlandet. Her står norgesvennen Dragan Markovic ved en kopi av «Serberhytta» som står på minnelunden i hans hjemby. 

Kultur

Han organiserte blokaden av Beograd med busser fra Norge slik at Milosevic måtte gi fra seg makta. Dragan Markovic har også vært sentral i alt i Vennskapssambandet Norge- Vest-Balkan. På mange måter er det hans skyld at det fortsatt er så nær kontakt mellom nordmenn og folk fra det tidligere Jugoslavia. Som leder for leder for Norsk-serbisk samband er han sjølsagt med når sambandet i helga feirer sitt 50 års-jubileum på Falstad. Vi har møtt Dragan Markovic hjemme i Serbia.