Marvin skal snakke om hverdagsdiskriminering av eldre

Marvin Wiseth deltar som foredragsholder på Innherred seniorforums neste møte, førstkommende onsdag.   Foto: Roger M. Svendsen

Kultur

Nå i oktober får Innherred seniorforum besøk av Marvin Wiseth, kjent som tidligere ordfører i Trondheim, næringslivsmann og profilert samfunnsdebattant. Hans foredrag har fått tittelen: «Eldre - en viktig ressurs i samfunnet».

Noe stikkord om foredraget midt på dagen 2. oktober i Festiviteten er:

· Hverdagsdiskriminering av eldre

· Alderssammensetningen på Stortinget – en demokratisk utfordring

· Praktiserer vi best før vi er 50?

· Seniorene en bærebjelke i frivilligheten

· Tenk mindre på sykdom og lev livet

· Tid for et senioroppgjør?

Marvin har i tiår hatt mange og sterke meninger om samfunnet og hvordan vi innretter det. Han er en meget engasjert mann som har mange interesser i både næringsliv og frivillighet. Han er også en stor humorist, som ikke tar seg selv særlig høytidelig, noe titlene på bøkene han har skrevet sammen med Bjarne Håkon Hansen beviser: «Naturlig fet – med kosthold i ubalanse» og «Trønderen – en gave til menneskeheten.»

Han har også hatt en rekke styreverv i ideelle organisasjoner og offentlige institusjoner. Wiseth har vært styreleder ved Trøndelag Teater, Stiklestad Nasjonale Kultursenter, Opplysningsvesenets fond og Trondheim 2018, organisasjonen som jobbet for å få Vinter-OL 2018 til byen.

Det er altså en allsidig foredragsholder vi har fått til oktobertreffet , dette blir spennende.

Som vanlig blir det i tillegg til foredrag, kultur, kaffe, brød og sosialt samvær.

Ellen Løvli

leder for seniortreff i ISFO