En helt OK eller en KOKO gardin?

Du kan legge igen en stemme på ditt favorittverk.

Trøndelagsutstillingen viser frem 28 kunstnere med tilknytning til Trøndelag som arbeider med mange ulike materialer og problemstillinger. 

Kultur

Trøndelag Bildende Kunstnere (TBK) i samarbeid med Trøndelag senter for samtidskunst har gleden av å invitere til åpningen av den 43. Trøndelagsutstillingen lørdag.

Trøndelagsutstillingen 2019 var årets sommerutstilling på Trøndelag senter for samtidskunst (TSSK). Nå vises den hos Levanger kunstforening i perioden 5. - 27. oktober.

Åpningstale og musikk

Den offisielle åpningstalen forestås av ordfører Robert Svara. Det blir et musikals innslag og prosjektleder Margrete Abelsen foredrar om Trøndelagsutstilling som er en av de fem landsdelutstillinger i Norge hvor profesjonelle og uetablerte kunstnere kan sende inn verk som vurderes av en fagjury. Hun forteller om prosessen, utvalg av kunstverkene og utstillingens betydning i regionen. Under åpningen vil kunstner Michelle Rasmussen gjennomføre en live performance blant publikum, en feiring av den naturlige kroppen.

28 kunstnere

Trøndelagsutstillingen viser frem 28 kunstnere med tilknytning til Trøndelag som arbeider med mange ulike materialer og problemstillinger. Tekstil, leire, lerret, UV- og neon-lys har fått plass side om side, og spørsmål om havets ressurser, klima, helse-Norge, skjønnhetsidealer og ulike former for transformasjon får flyte over i hverandre. Slik gir utstillingen et innblikk i noen av strømningene og kunstneriske uttrykk som skjer akkurat nå på den norske samtidskunsten.

Stem på din favoritt

Publikum vil for øvrig gjennom utstillingsperioden kunne stemme på sitt favoritt kunstverk. Kunstneren bak verket som får flest stemmer vil ved endt utstillingsperiode motta Publikumsprisen på kr. 5.000.

Deltakende kunstnere Trøndelagsutstillingen 2019:

Aleksander Johan Andreassen, Eva Margrethe Ballo, Sissel Mutale Bergh, Petter Buhagen, Sandra Burek, Line Anda Dalmar, Petra Dalsröm, Per Ellef Eltvedt, Martine Flor, Amalia Marie Fonfara, Matilde Westavik Gaustad, Eirik Moldestad Halvorsen, Linn Halvorsrød, Tiril Havdal, Sindre Hustveit, Tommy Høvik, Iselin Kleiva, Kim Kvello, Jens Stegger Ledaal, Eli Maria Lundgaard, Michelle Rasmussen, Solrunn Rones, Tovelise Røkke-Olsen, Kamilla Skrinde, Anders S. Solberg, Randi Annie Strand, Jon Benjamin Tallerås, Grethe Unstad og Usikkerkunstjente.

239 søkere i år

Trøndelagsutstillingen åpnet for første gang i 1977 og arrangeres i år for 43. gang. Alle med tilknytning til Trøndelag er velkommen til å søke. I år sendte hele 239 kunstnere inn sine søknader. Utstillingen juryeres av representanter fra Trøndelag Bildende Kunstnere (TBK) og i år har juryen bestått av billedkunstnerne Charlotte Rostad og Barbro Maria Tiller som er basert i Trondheim, og Gabriel Johann Kvendseth, som er basert i Bergen.