Når mannskoret lager gladsang-kveld, blir også disse to med

Helga Haga og Kari Wist Holmen.  Foto: Privat

Kultur

Tirsdag 8. oktober deltar de to solistene Helga Haga og Kari Wist Holmen på Gladsang-kveld med Verdal mannskor.

Det er femter år på rad at Verdal mannskor arrangerer «Gladsang-kveld» i Arken. I år har koret fått med seg Helga Haga og Kari Wist Holmen som gjesteartist. De skal opptre sammen med mannskoret som solister og med egne nummer.

– Programmet for kvelden blir variert og spenner fra Grieg, Vømmøl og Bette Midler, forteller leder Rune Kristiansen i Verdal mannskor.

Gladsangkvelden med Verdal mannskor er blitt en tradisjon i Verdal. Koret har hvert år hatt med seg lokale musikere og sangartister, som Hildur Norum, Runa Hestad Jensen, Kevin Hovdahl Holmli, Andre Dyrstad og Magnus Hestegrei.

– Publikum setter pris på kombinasjonen av tradisjonell sang og musikk i uhøytidelige former kombinert med kaffe og bespisning, allsang og sosialt samvær, forteller Kristiansen.

Verdal mannskor har de siste par årene fått med flere menn og teller nå rundt 40 aktive sangere. Koret dirigeres av Ola Ludvik Bosnes, også kjent som organist i Verdal.

På gladsangkvelden skal koret presentere kjente og ukjente smakebiter fra sitt repertoar, både tradisjonell mannskorsang og populærmusikk. Kvelden blir som vanlig avsluttet med Verdalssongen.

Kulturetaten i Verdal kommune støtter arrangementet gjennom programmet «Den kulturelle spaserstokken».