Denne gjengen er faktisk på kino - men det var én film man ikke turte å vise på lerretet

15 padlere hektet seg sammen utenfor naustet. Der fikk de se film og ble servert popcorn. Foto: Håkon Okkenhaug   Foto: Håkon Okkenhaug

Kultur

Tirsdag kveld var det premiere på fylkets første padle-inn-kino i Levanger.

Fylkets første padle-inn-kino trakk 15 ivrige padlere til Levangersundet. Der fikk de popcorn og film i strandkanten.

Fra sjøen var det kort opp til skjermen på veggen.   Foto: Gunleik Hoffmann

Nøye planlagt på floa kunne padlerne komme helt fram til storskjermen som var spent opp i åpningen på et naust i Tømmerbukta i Levangersundet. Et dusjforheng gjorde jobben som lerret og prosjektoren sto plassert inne i naustet. Dermed fikk padlerne se storslåtte padlevideoer til inspirasjon for senere turer.
- Vi turte ikke vise Haisommer. Muligens var det en del som ikke ville ha padlet hjem i mørket etterpå, sier Bjørg Aalbergsjø i Innherred kajakklubb.

Skjermen dekket hele åpningen på naustet i Tømmerbukta. Foto: Håkon Okkenhaug  Foto: Håkon Okkenhaug


Nydelige naturopplevelser fra dønninger på kysten og padleturer på Femunden ga inspirasjon til flere av deltakerne. Mange av dem er ivrige padlere, andre relativt uerfarne.
- Dette var en annerledes opplevelse vi ville gi klubbens medlemmer. Vanligvis har vi padlekvelder med utgangspunkt i Steinkjer eller Levanger. Denne kvelden gjorde vi noe sosialt sammen uten å dra på langpadling, sier Aalbergsjø.

Hun er helt sikker på at dette var første gang det var padle-inn-kino i Levanger.
- Jeg har sett det har vært prøvd andre steder i landet. Men dette var en så stor suksess at vi må gjenta det, sier hun.

Bål, pølsegrilling og småprat hører også med på slike treff.


Håkon Okkenhaug