Førjulsbingo: – Ta på deg julekula, grankvasten og gjør klar sparken

Marte Hallem (t.v.) og Marit Jørpeland understreker at førjulsbingo skal være maks upretensiøst.  

Kultur

Marte Hallem og Marit Jørpeland garanterer stressfri sone med rom for latter, musikk og god mat og drikke når de inviterer til førjulsbingo.

Til vanlig framstår de antagelig som forholdsvis seriøse.

-Marit Jørpeland er finansrådgiver i bank, mens Marte Hallem jobber med «krig og fred og livet og sånn» gjennom diverse teater- og filmprosjekt. Denne kvelden kan vi imidlertid garantere at du kommer til å se dem fra en helt annen side, skriver arrangørene i en pressemelding.

Upretensiøst

– Førjulsbingo skal være maks upretensiøst og grensesprengende trivelig, tenker vi. Det er kanskje ikke dit du drar for å ta de dypeste samtalene, men ta gjerne med deg gjengen for å ha ei artig stund sammen med oss. Noen fine julesanger blir det, så i beste fall greier vi å perse fram litt sentimental julestemning også, ler de to. Førjulsbingoen skal foregå første uka i desember. 3. og 4. desember besøker de Famille i Steinkjer og Levanger, og den 6.desember er det Verdal Hotell som er stedet.

Hardcore bingoerfaring

At Marit og Marte skal arrangere bingo sammen, var det kanskje ikke alle som så komme, men bingo er ifølge duoen noe som har fulgt vennskapet deres helt fra ungdomsskolen av.
– Familien til Marit har hatt tradisjon for å gå på bingo, og jeg var så heldig å få være med mora til Marit og ei venninne på bilbingo for en del år tilbake. Det var en stor opplevelse, som resulterte i en scene både i et teaterstykke og en større magasinreportasje i Adresseavisen. Det er mye fasinerende med bingo, og mye morsomt også. Bilbingo var for meg en helt spesiell opplevelse, ler Marte.

Marit har de siste årene hatt bingo hjemme i hagen sin i forbindelse med Vømmølfestivalen, og har i tillegg erfaring som bingooppleser på samfunnshuset i Vinne.
­– Jada jada, vi kan godt si at vi snakker hardcore bingoerfaring, så dette blir det ekte vare, med premier på alle rekker og kaffe på hjørnene. Er det bingo, så er det bingo!

Gøy å leke sammen igjen

Marte og Marit har stått på scenen sammen flere ganger før, men nå er det mange år siden.
– På høy tid at det skjer noe igjen, jeg har savnet det sånn, sier Marte.

Hun sier at når hun først skal gjøre noe på scenen igjen, er Marit førstevalget.
– Hun får meg til å senke skuldrene og le av meg selv- det er godt, det! Jeg kan garantere at hun vil få dere til å le også. Og så er jo Marit en godt skjult sangfugl med en stor stemme, skryter Marte. Marit har de siste årene gjort en del sangopptredener på ulike arrangement, og av og til er hun også å se på humorfronten.
– Men det er lenge siden vi laget show i lag! Dette blir jo noe annet, men jeg tror det blir artig å leke litt sammen igjen, både med hverandre og folk som kommer. De fleste av oss trenger å senke skuldrene og hygge oss litt i førjulstida, sier Marit.