– Det er sjelden jeg vet på forhånd hvordan bildet vil se ut

Kultur

Siv Hilde Jenssen har fått æren av å være månedens kunstner i Sakshaug flerbrukshus i Inderøy.

– Det er artig å få litt blest om allsidigheten min, og jeg er heldig som får stille ut på Inderøya, sier Jenssen til Innherred.

Mange ulike bilder er stilt ut når Siv Hilde Jenssen fikk være månedens kunstner i Inderøy. 

Utstillingen åpnet 6. oktober, og skal stå der ut oktober måned.

Avisa Inderøyningen omtalte utstillingen før åpningen, og fortalte om levangsbyggen som også har bodd to år i Oslo og tretten år i Hommelvik før hun flyttet tilbake til Levanger.

Her har kunstneren brukt sin egen sønn som modell. 

– Jeg har vært interessert i tegning, maling og leire så lenge jeg kan huske, sa Jenssen til Inderøyningen, og la til at hun trives spesielt godt med å male i selskap med andre. Hun er styremedlem i Tuben malerklubb i Levanger.

– Uttrykket blir til mens jeg jobber. Det er sjelden jeg på forhånd vet hvordan bildet vil se ut til slutt, forklarte hun.

Tidligere i år jobbet Siv Hilde Jenssen for kulturskolen i Levanger med et mestringsprosjekt i Momarka barnehage og Halsan skole. Der fikk også elevene prøve seg på utforming av leire, akryl- og akvarellmaling og utfolde seg med papir, lim og ståltråd.

Den lokale kunstneren er utdannet førskolelærer og spesialpedagog, men har også studert kunst og håndverk på Nord og tatt ulike kurs, senest et akvarellkurs i Italia i fjor høst.

I hele november har den lokale kunstneren utstilling i galleri Tomeli i Kirkegata i Levanger.