Som de eneste fra Norge er lokale spellmenn invitert på Folk Camp i Danmark

Ane Vestvik, Hedda Segtnan Svartås, Marius Berg og Gorm Hetland Ljung stortrivdes på Midtvinterdansen i 2017. Nå skal noen av dem på camp i Danmark, sammen med flere andre.  Foto: Kristian Stokdahl

Kultur

Verdal Juniorspellmannslag er som eneste lag fra Norge invitert til å sende 10 ungdommer og en instruktør til Folk Camp på Orkester Efterskolen i Holstebro i Danmark 25.-27. oktober. Helga har et pedagogisk opplegg hvor ungdommene får undervisning av instruktører fra Sverige, Færøyene, Norge og Danmark.

Ingvild Blæsterdalen, instruktør i Verdal juniorspellmannslag, skal være den norske instruktøren på Campen, i tillegg stiller Færøyene, Sverige og Danmark med hver sin instruktør og hver sine 10 ungdommer.

Ungdommene fra Verdal juniorspellmannslag som deltar er:

Sigrid Indahl, Ingeborg Indahl, Linnea Sende, Andrine Ekseth, Hedda Segtnan Svartås, Marion Zerlina Totsaas, Marius Berg, Gorm Hetland Ljung, Nils Landstad, Einar Gustad.

Efterskole er et dansk konsept hvor elevene gjennomfører 9. eller 10. skoleår (eller begge) på en skole som er spesialisert innen musikk, teater eller sport. OrkesterEfterskolen er den eneste efterskole i Danmark som er spesialisert i klassisk musikk og folkemusikk. Skolen har fått støtte til å lokke elever fra hele Norden til å ta et år på skolen, og arrangerer derfor to ganger årlig en Nordisk Folkcamp hvor både elever og instruktører inviteres på besøk. Der er plass til ti elever og én instruktør fra hvert land.