Turen hit er lagt om i år - og du passerer et bjørnehi underveis

Det er ofte lunt ved vatnet, og til og med mulighet for et bad om man ønsker det. 

Kultur

Hvordan finner du veien til Bjørkvatnet?

Kjør Jamtlandsveien fv 72 til Lysthaugen, sving av ved stort skilt Kvindfjellet/Bjørkvatnet. Ta først til høyre og så til venstre mot Lavamoen. Det er stor parkeringsplass ved det nye ubebygde byggefeltet. Infotavle ved start.

Rutebeskrivelse

Turen til Bjørkvatnet og Kvindfjellet er lagt om i år, så følg rødmerking og skilting. Start ved oppslagstavlen Kjentmannsmerket i Verdal. Du starter ved å gå mot Bjørkvatnet. Turen går først litt på vei, så går det lett på sti i skogen. Omlag halvveis blir det brattene, og så flater det ut på myra før Bjørkvatnet. De blaute partiene er klopplagt. Turkassen er plassert i nordenden ved vatnet. Når du kommer fram til Bjørkvatnet, kan nyte idyllen.Det er ofte lunt ved vatnet, og det er trivelig å ta fram nistepakke og termos. På sommeren er det fint å bade, og fiskestanga kan gjerne bli med på turen. Ved barfrost kan det bli mulighet for å gå på skøyter på Bjørkvatnet. Hvis du har lyst på en lengre tur, anbefales toppturen på Kvindfjellet. Da blir du belønnet med en fantastisk utsikt i alle retninger over nedre deler av Verdal. Du kan velge å gå samme veien tilbake eller gå den nymerka turen om Gryta, Vasshaugen og Kjinnkjæråsen og ned til Lavamoen. Det er et bjørnehi som du passerer inne i skogen.

Godt å våttå om Bjørkvatnet

316 m.o.h.

5,0 km tur/retur

Enkel tur, men litt bratt halveis

Nymerket tur i år

Godt merket tur

Klopplagt i våte partier

En av de 40 Kjentmannspostene i Verdal

Idyllisk og lunt ved Bjørkvatnet