Kristian (19) komponerte et stykke til sin avdøde bestemor. Lørdag kveld ble det framført på UKM i Levanger.

Kristian Laugsand opptrådte med et musikkstykke han har laget selv. 

Kultur

Lørdag kveld var det UKM i Festiviteten i sentrum av Levanger. På scenen opptrådte barn og unge mellom 10 og 20 år. Et bredt spekter av kulturaktiviteter var representert. Publikum fikk se flotte opptredener fra band, solister, dansere, ballettdansere, trommeslagere og filmskapere. Det hele ble ledet på en trygg og god måte av Mathea Lind (16) og Kinnori Klokkerhaug (17).

PACO startet showet

I årets utgave av Ung Kultur Møtes (UKM) var det fire deltakende band. Det gledet Eva-Gunn Eide, som sitter i UKM-komiteen:

- De siste årene har vi merket en nedgang i antall deltakende band. I fjor var det ingen band med, så det er svært gledelig at hele fire grupper deltar i år.

Først ut var bandet PACO. De består av August Bergeland (17 år, keyboard), Christian Holst (17 år, gitar), Gabriel Vikestad Olsen (17 år, trommer), Matts Ballo (17 år, vokal og bass) og Kinnori Klokkerhaug (17 år, vokal). PACO fremførte en herlig versjon av Aerosmiths rockeballade "I don't wanna miss a thing".

Noen av bandmedlemmene deltok for første gang, mens andre hadde erfaring fra tidligere utgaver av UKM. Like før bandet skulle i aksjon var det en spent gjeng som satt på bakrommet.

- Vi har øvd siden torsdag, fortalte bandet like før de gikk på scenen og gjennomførte en flott opptreden.

Selvskrevet stykke

19 år gamle Kristian Laugsand fremførte sitt egenproduserte musikkstykke på flygel. Stykket har fått navnet Kristians preludium nr 1, og er skrevet som en hyllest til Kristians avdøde farmor.

- Farmor har vært en god støttespiller for meg. Jeg skrev dette stykket til henne da hun gikk bort. Det var det minste jeg kunne gjøre, sa Kristian etter sin opptreden.

- Det er et veldig variabelt stykke, som har både mørke, lyse, triste og glade toner. Farmor kunne være streng, men var også en varm og god person. Jeg føler stykket beskriver henne, fortsetter Kristian.

Mange høydepunkter

Det var mange deltakere som viste frem gode prestasjoner lørdag kveld. En av disse var Oliver Elgseter på slagverk. 14 åringen slo godt fra seg akkompagnert av Nirvanas låt "Breed".

Videre fulgte bandet "Bænnen" med deres tolkning av "Crazy Train" fra Ozzy Osbourne - et skikkelig musikalsk høydepunkt, som låt nesten like bra som originalversjonen. Imponerende av 16-åringene Aksel, Mattis, Nora og Sigurd.

Malin Rendum-Sunstad (13 år, vokal) og Vegard Holan (18 år, piano) leverte to flotte nummer. Først Siri Nilsens "Jeg vet", deretter Amanda Delaras remix av Karpe Diem-låta "Gunerius".

11 år gamle Mia Kvam sang Malin Reitans "Hemmelighet", og leverte til trampeklapp fra salen. Veldig modig og godt gjort av en 11 åring. Emma Eliasson og Mia Huse, også 11 år, imponerte med en herlig tilstedeværelse og innlevelse i sin sangopptreden.

Første akt ble avsluttet med LEDballerinas. Ballettdanserne Anna (14), Aurora (13), Beeke (13) og Dina (13) viste fram herlig kroppsbeherskelse og bemerkelsesverdig synkroniserte bevegelser. En verdig avslutning på første akt.

Kunstutstilling og film

I foajeen kunne publikum nyte en flott kunstutstilling. Thea H. Lillenes (16) stod for flere flotte malerier. Kristian Sølvberg (19) hadde samlet en rekke fotografier fra Levanger før og nå. Alexander Balhald (19) hadde med seg flere flotte fotografier. I tillegg var det tre filminnslag representert.

Da Innherred forlot Festiviteten kunne følgende konstateres: Kulturfremtiden ser meget lovende ut for Levanger.