Lager aktiviteter på biblioteket i vinterferien

Bibliotekarene vil ha lesestunder i biblioteket. Det blir også forfatterbesøk i vinterferien på Verdal bibliotek.  

Kultur

Verdal bibliotek lover at skoleelevene ikke skal ha kjedelige feriedager i uke sju. Biblioteket har også i år lagt til rette for aktiviteter for barn gjennom hele vinterferien.

– Vi ønsker å gi et tilbud til alle barn som har lyst til å ha det gøy sammen med andre på biblioteket. Vi håper å ha truffet flere målgrupper med aktiviteter for enhver smak, sier barne- og ungdomsbibliotekar, Karen Birgitte Borud.

Forfatterbesøk

Uka starter med sjakkturnering for barn og unge på mandag. Dette skal passe for både nybegynnere, og for de som har spilt ei stund.

Bibliotekarene vil ha lesestunder og tirsdag dukker det opp en ekte forfatter. Siv Lomeland leser fra boka si «Alette og Jan. Det forheksede huset». Etterpå blir det skattejakt i biblioteket.

Et av høydepunktene vil bli en fantasidag sammen med barne- og ungdomsbibliotekaren.

– Vi skal dykke ned i fantasiens verden, male oss som skumle og eventyrlige skapninger, høre historier om huldrer, troll og havfruer og ha rollespill der alle som vil kan være med og leve ut sin indre fantasifigur, forteller Borud.

Lørdag kan du spille TV-spill sammen med likesinnede. Det vil bli mulighet for å prøve VR-briller og Mario Kart-turnering. Dagen ledes av Bibliogames.

Morsmålsdagen 2020 markeres

Den internasjonale morsmålsdagen ble erklært av UNESCO i 1999, og har blitt markert 21. februar hvert år siden. Morsmåldagen er en anledning til å synliggjøre de språklige ressursene i lokalmiljøet. På biblioteket vil Morsmålsdagen feires med ordlek-verkstedet GLADLAKS. Her får barna leke og lære om språk fra mange land i en morsom time ledet av Elisabeth Navarro.

Bibliotekaren håper på storinnrykk i vinterferieuka.

– Og det beste av alt – det er selvfølgelig helt gratis, avslutter Karen Birgitte Borud.