Hun er en av solistene i årets påskekonsert

Maija Skille er en av solistene i årets påskekonsert.  

Kultur

Levanger kulturkirke kan fortelle at forberedelsene til årets påskekonsert er godt i gang. Årets solister er både nye og kjente stemmer i Levanger: Maija Skille, Tonje Eero Hove, Håvard Stensvold og Mathias Gillebo.

– Maija Skille er vår egen solist fra Levanger, og Håvard Stensvold vil folk huske for han var en av solistene i fjor på Haydns Skapinga. Tonje Eero Hove fra Trondheim og Mathias Gillebo fra Oslo er nye solister for oss, men er svært dyktige solister som i likhet med Maija og Håvard har gjort seg nasjonalt og internasjonalt bemerket, forteller kantor Erling Neergård i Levanger kulturkirke.

I år er det påskeoratoriet av Johann Sebastian Bach som er hovedverket i påskekonserten 18. og 19. april. Oratoriet er skrevet til 1. påskedag i 1725 for orkester, kor og fire solister. I motsetning til Bachs andre oratorier og pasjoner har ikke påskeoratoriet en evangelist som leder oss gjennom fortellingen, men hver solist har en rolle fra påskeberetningen:

Apostlene Peter (tenor) og Johannes (bass) iler til Jesu grav og finner den tom, da Jesus er stått opp fra de døde. Der finner de Maria Magdalena (alt) og «den andre Maria», Kleofas hustru (sopran).