Ti på topp

Denne toppen er en av de mest besøkte i Verdal

Våttåhaugen i strålende vær. Foto: Ann Sissel Vehus. 

Kultur

Våttåhaugen er en av de mest besøkte turmålene i Verdal. Kort avstand fra sentrum og fantastisk utsikt fra toppen.

Slik kommer du deg dit:

Kjør fra Verdal sentrum, nordover mot Verdalsøra barneskole, og kjør mot Minsås. Ta av til høyre i Minsås-krysset, mot Lein, og ta av til venstre mot Lydhagen. Det er stor gratis parkeringsplass ved Lydhagen.

I hele Verdal fins det ti våttåer, altså topper som inngikk i det gamle varslingssystemet med varder og vardebrenning, og dette er altså en av dem. 

Turbeskrivelse:

Nymerket sti fra Lydhagen til toppen. Du går først 200 meter på grusvei. Infotavla er satt opp ved den nye oppgangen.

Du går på sti inn i skogen før du følger grusvei og sti til toppen. Noen bratte parti før du kommer til toppen og blir belønnet med panoramautsikt over Verdal og Trondheimsfjorden. Underlaget gjør det mulig å gå på joggesko. Det er ikke umulig å ha med sportsbarnevogn, men litt utfordrende.

Våttåhaugen er en av de 50 kjentmannsmerkepostene i Verdal. Våttåhaugen inngikk i det gamle varslingssystemet med varder og vardebrenning, derav navnet. I Verdal er det rundt 10 slike våttåer, og ble sist i alle fall brukt så sent som under Armfeldts hærtog i 1718.