Direkte ca fra klokka 18

Her kan du følge Statement-arrangementet

Ungdomsarrangementet Statement i digital utgave. Direktesendt fra ungdomshuset i Verdal.

Kultur

Det rusfrie ungdomsarrangementet Statement blir ikke som vanlig i år. Verdalsungdommen trenger ikke fortvile. Det blir Statement 2020 - men i digital utgave. Arrangørene har en livesending på Twitch. Der har Panzer opprettet en egen kanal ved navn ungdomverdal.

Deler av sendingen kan også følges via Discord-serveren til ungdomshuset.

Ungdomshuset har også gitt lokalavisa muligheten til å vise direktesendingen.


De starter ved sekstiden, og tenker å holde på omtrent like lenge som Statement holder på til vanlig. Det betyr at kameraene på Panzer ikke skrus av før i ett-to-tiden på natta.

Ungdomskontakt Øyvind Bragstad og leder for Panzer, Eir Aas Jakobsen, her fra før fjorårets Statement, ser med spenning frem til årets spesielle utgave. 

– Åtte timer sending, hvordan skal dere klare å holde ungdommen foran skjermen så lenge?

– Det lurte jeg også på, men så sa andre på huset at ungdommen kan jo sitte i timesvis og se på andre som spiller dataspill. Det blir også en del av sendingen vår, selv om det blir andre ting også, sier leder for ungdomshuset Panzer, Eir Aas Jakobsen.

Her gjør de klart for livestream fra ungdomshuset Panzer i Verdal. Foto: Panzer 

Anders Westrum-Rein i Miljøteam forteller at det blir mye opp til seerne hva sendingen fylles med.


– De som ser på kan komme med tips til hva vi skal spille eller hva annet vi skal gjøre. Det kan være å lage pizza på direkten, her er det helt opp til seerne å komme med gode innspill.

I tillegg til ren streaming av spilløkter, tenker gjengen på ungdomshuset også å teame opp slik at deltakerne kan spille mot hverandre. For øvrig kan det bli minikonsert, vitsefortelling og andre ting. Eir Jakobsen håper også at ordføreren stikker innom sendingen, noe han ifølge Westrum-Rein har lovet å gjøre - litt utpå kvelden.

– Vi har planlagt noe, men langt fra alt. Mye må tas på sparket, dette blir heimsnekra tivoli, beskriver hun.