Det lokale korpset ble håndplukket til å bruke ett år på å øve inn helt nytt Spel-versjon

Rønnaug Modell Viken (f.v), Bodil Bergfjord, Ole Gunnar Vestvik (alle i Vinne Musikkorps), Mari Lunnan (etterkommer av Paul Okkenhaug), Tove Bakkan Brenne (Vinne Musikkorps) og Hans Vist (styremedlem i Paul Okkenhaug-selskapet) ser alle fram til urfremføringen av spelmusikken arrangert for janitsjarkorps. Vinne Musikkorps blir de første som får tilgang til musikken.   Foto: Tor J. Friberg

Kultur

Det er en strålende fornøyd og spent Mari Lunnan vi møter i det gamle Tørkhuset på hjemgården Øvre Okkenhaug onsdag kveld. Hun er barnebarn av komponisten Paul Okkenhaug, som blant annet skrev musikken til Spelet om Heilag Olav i 1954. Med seg har hun en gruppe mennesker som står foran et heftig år med øving, takket være arven etter komponisten Paul Okkenhaug. Neste sommer skal spelmusikken for første gang framføres i janitsjar-arrangement, og storprosjektet holdes veldig lokalt.