SNAKK OM

Ikke noe å le av

Marc Chagall var en hviterussisk maler. Hans maleri «over byen» fikk en ny vri under årets opprør mot diktaturet. 

Kultur

For tiden lurer jeg på om det er en diktatorlærling vi har med å gjøre på andre siden av Atlanteren. Men han når nok ikke helt opp til støvleskaftene til de som har gjort vei i vellinga før. Ta nå for eksempel Idi Amin i Uganda som jeg husker fra 70-årene. Han nøyde seg ikke med å få mennesker drept. Det ble sagt at Idi Amin hadde organer av mennesker i sitt kjøleskap som han spiste. Jeg ble så sjokkert over det jeg leste i Adresseavisen at det endte med at jeg tegnet han. Portrettet har påskriften «Diktator og massemorder». Nå vet jeg ikke om det er sant at Idi Amin hadde kjøleskap, men at han var iallfall kjent som «Afrikas slakter» - og hadde en bisarr fascinasjon for Skottland.