Utsatte dansefesten i en uke - nå er den utsatt igjen

Kultur

Sist lørdag skulle det arrangeres dansefest med P.A. Røstads orkester i Nea radio. I snart 60 år har navnet P.A. Røstads orkester hatt en egen klang blant det norske folk, og radiolytterne skulle få en underholdende sending hos radioen. Men fredag informerte Stian Elverum i Nea Radio at arrangementet er flyttet til lørdag, 1. mai. Nå er det klart at den er utsatt igjen. Les mer om det her.

– På grunn av dødsfallet til Arnstein Moen i Arnsteins velger vi å utsette dansefesten av hensyn til ham, sier Elverum.

Moen døde forrige onsdag, 72 år gammel. Han var kjent som trekkspiller, vokalist og frontfigur i dansebandet Arnsteins, som har vært en mangeårig profil i musikkmiljøet.

P.A. Røstad orkester spiller live på radio lørdag.  

Dermed må lytterne, som kunne streame sendingen via Innherred i tillegg på radioen, smøre seg med tålmodighet en uke til. Da sendes dansefesten igjen via Innherred, i tillegg til hos andre lokalaviser og på radioen.

– P.A. Røstad senior startet orkesteret og var med på gammeldansbølgen på 70-tallet hvor de blant annet hadde med seg legenden Hilmar Aleksandersen. I nyere tid har orkesteret blant annet vunnet NM to ganger samt vunnet NRK serien Kappspell en gang, skriver Nea radio i en pressemelding og forteller at dette blir fjerde program i serien Dansefest som Nea radio lanserte i januar.

P.A. Røstad består av: Petter Andreas Røstad (kapellmester og trekkspiller), Torfinn Hofstad (fele og gitarer), Dag Ståle Larsen (trekkspill), Villy Kvernmo (gitar) og Bjørn Arild Aksnes (bass).

Gjesteartister

I tillegg til P.A. Røstad er også disse gjesteartister: Sigmund Sæther (stilskaper og trekkspill-ikon fra Selbu), Jostein Grande (Digerhalsen synger vømmølmusikk), Jan Erik Steen (gitarist og smørsanger med eget radio- og TV museum) og Odd Arne Halaas (trekkspillgeneral med hang til gamle slagere og skillingsviser).

Programmet ledes av Odd Arne Halaas og Stian Elverum, mens NRK-profilen Viggo Valle er gjest.

Viggo «kor ska vi reis»Valle, mest kjent fra Påskelabyrinten på NRK leder radioprogrammet lørdag.  

– Dette blir en forrykende kveld med masse god musikk i forskjellige stilarter med trivelig stemning. Sendingen blir for første gang sendt ikke bare via Nea Radio sine kanaler men også via Selbyggen, Stjørdalsnytt, Innherred og TV-Risvollan, skriver Nea radio.