Denne helgen er det spellmannstreff på Stiklestad, og «Lørdagskafé Spesial» ble så populært at den store konferansesalen på Stiklestad gikk over sine bredder.

– Vi hadde jo egentlig trodd at folk skulle komme og gå litt, men her sitter folk pal i tre og en halv time, sier Einar Olav Larsen når Verdalingen.no er innom.

Overraskelsesgjest

Bakerst i salen er det satt inn ekstra stoler, langs veggen står det flere personer og noen har måttet nøye seg med plass i døråpningen, i kafeteriaen eller ute i foajeen.

– Det har vært mye folk her tidligere også, men dette er defintivt rekord, sier Larsen.

Malm trekkspillklubb startet det hele klokken 12.00, og så har det gått slag i slag med høykvalitets spellemenn fra fjern og nær. Og som om ikke det er nok, så overrasker arrangørene med den største av dem alle, Folke Lindqvist, i siste del av programmet.

Høydepunkt

Han spiller blant annet polkaen Wiggen, skrevet av den svenske komponisten Rubert Wigg. En meget kjent komposisjon, som blant andre humorgruppa Prima Vera laget sin egen versjon av.

Helt til slutt står først Sigmund Sæther og P.A. Røstad jrs orkester på scenen og aller aller sist får publikum et fellesnummer av Jultråvalsen.

Etter et polskurs på ettermiddagen, er det lørdag kveld tradisjonsmusikk og dans til ut i de små timer både i konferansesalen og i biblioteket i hotelldelen på Stiklestad.

Reportasje fra arrangementet kommer også i tirsdagsavisa. Øverst kan du se en videosnutt fra lørdagskafeen, først Folke Lindqvist, og deretter Sigmund Sæther og P.A. Røstad.