- No e d martna som ailler før!

Kari Palari-jentene skjenket sommermartnan dens nye Levanger-sang under martnasåpningen.
Kultur

Klokken 11 gikk det offisielle startskuddet for årets Levangermartna i sentrumsgatene. Lenge før hadde de første besøkende og rekordmange bodholdere samlet seg for å starte handelshøytiden i torgområdet, hvor solen også har gjort en fortjent hjemkomst.

Egen sang

Med Kari Palari-gruppen på scenen, presenterte også Frank Scott den nyskrevne sangen til Levangermartnan.

- No e d martna som ailler før! sang jentene på scenen foran fullsatte tribuner ved torgscenen, som i dagene framover skal fylles med en rekke ulike innslag. Deriblant Huldra, som også sang til ære for byen i deres hjerter under åpningen.

- Her blir det både musikk, trening, politisk debatt og mer til, sa Scott fra scenen og ønsket varaordfører Hans Heieraas velkommen på scenen som offisiell taler og "snorklipper".

Tradisjoner

- Martnan har skriftlig dokumentasjon helt tilbake til 1530, men det antas at martnan begynte allerede på 900-tallet. Dermed er det en lang historie bak dette arrangementet. I nyere tid er det nå 50 år siden martnan ble effektuert året etter den ble vedtatt startet. Dermed kunne vi feire 50-årsjubileum både i fjor og i år for vår trivelige møteplass, sier Heieraas og ønsker publikum velkommen til martnan.

- Vi fikk med oss finværet også, så dette er kjempebra, konkluderer Svein Kvarving i Levanger næringsforum og Trond Hattrem i Levanger Handelsstands Forening fornøyde fra torgplassen.