– Dere lurer sikkert på hva 37,5 står for. Tja, hva er det vi tenker på?, spurte Oddbjørn Hagen de fremmøtte under lørdagens kabaret.

Forslagene fulgte fra oktettens medlemmer:

–Ei vanlig arbeidsuke! Hvis man ikke er lærer da ...

–Normal kroppstemperatur!

–Skostørrelsen til datteren min!

–Overgangen mellom svak og sterk sprit!

Det mer konkrete svaret ble heller gitt i form av en sang med både del 1 og del 2.

«Kor læææng har vi sunge i oktætt? I sjuogtredvefem, rætt og slætt!»

–Får med oss alt

Med dette meget runde tallet markerte Levangeroktetten sitt jubileum med forestillingen Sjuogtredvefem, i den nedlagte pizzakjelleren ved Sparebank1, som foreløpig har fått navnet «Torvet scene». Arrangementet var i samarbeid med Brygga restaurant, som sto for servering og middag i pausen.

Erik Strugstad og Brygga restaurant sto for serveringen under forestillingen.

Oktettens åtte menn er Dag Ståle Larsen, Leiv Ramfjord, Per Dagfinn Eriksen, Helge Westerfjell, Oddbjørn A. Hagen, Jann Frode Pettersen, Ola Dragset og Åsmund Bang, som trakk fult hus både under premieren fredag og i den påfølgende forestillingen lørdag.

Repertoaret var meget bredt, med noen låter fra helt tilbake på 15-1600-tallet, mens det nyeste var listepop som spilles på radioen i disse dager. Med andre ord, noe for en hver smak. Tekstene var derimot laget av de kreative sjelene i oktetten, som selvfølgelig harselerte med lokale aktualiteter. Svaret på hvordan de har funnet på alle disse sangtekstene, hadde Leiv Ramfjord klart.

Oktetten la ut på en reise mellom øyer i fjorden, deriblant Steinvikholmen, hvor gjengen, her med Leiv Ramfjord i front, var passende antrukket.

–Vi har jo en drone som flyr over Levanger døgnet rundt, og da får vi med oss absolutt alt som skjer her!, sa han, før framføringen av låten med det passende navnet «Drone» ble spilt for publikum.

Den livlige karen Oddbjørn Hagen stilte seg like gjerne på høyttaleren, strakte ut armene og «fløy over byen», før han fremførte sitt eget dikt «Lukta av Levang», som fikk flere til å småhumre i salen.

«Prøv med L for Levanger, og OKT for oktett, da blir svaret LOKT, rett og slett!».

–Synger som en helt

Trondheimsfjordens øyer ble et gjennomgående tema i sangene. Da hele oktetten kom gående ut på scenen iført høne- og kylling-kostyme og fremførte låten «Opera sjon høn», dro gjengen frem litt av hvert fra livet på Ytterøy.

–«Arie-duetten. Smak på opera-omeletten. Vi vet at ø-en den e hærle, Trondheimsfjordens perle!»

I låta «Opera sjon høn», som handlet om Ytterøy, kom det høylytt latter fra publikum. Kanskje spesielt på grunn av kostymene til oktetten.

Gartneren Ola Dragset imponerte mange da han var solist på flere låter, blant annet «No more blues». Publikummerne Mertha Bøhn og Merete Bøhn-Flataas var påpasselig med å framsnakke denne karen, litt fordi det er Merete sin nabo på Skogn, men aller mest på grunn av sangstemmen.

–Ola synger som en helt! Det er så artig altså. Jeg storkoste meg under hele forestillingen. Det er variert og kjempeartig, sier Merete til Innherred under pausen.

(F.v.) Mertha Bøhn og Merete Bøhn-Flataas var veldig imponert over spennet i forestillingen og konsertlokalene.

Imponert

Merete har kun sett oktetten en gang før, mens Mertha har vært på nesten alle deres konserter.

–De blir absolutt ikke noe dårligere med årene! Kjempebra!, sier Mertha

Hva synes dere om «Torvet scene»?

–Jeg ble overrasket over at det er så bra her. Akustikken er veldig fin, også er det lavt under taket, det gjør det litt koselig, sier Mertha.

–Jeg er også imponert. Det er veldig god lyd, også liker jeg at det er en intim scene. Alle publikummerne både ser og hører like bra vil jeg tro, sier Merete.