Tromsøværing og Innherred-journalist Kent-Einar Myreng (33) har ikke den fjerneste anelse om hva Vømmølfestivalen egentlig er.

– Under redaksjonens planleggingsmøte for Vømmølfestivalen ble jeg sittende som et stort spørsmålstegn. Hva er Vømmøl? Er det farlig? Er det galskap? Er det bare tull og vas? Jeg kjente at spørsmålene hopet seg opp, sier Innherred-journalisten.

På vegne av alle innflyttere til området, bestemte Myreng seg for at han skulle gjøre noe med det relativt tynne kunnskapsgrunnlaget. Resultatet har blitt en fire episoder lang Web-TV serie på Innherred.no.

Mundur og karakter

Gjennom episodene blir du bedre kjent med både Kent-Einar Myreng og folkene i og rundt vømmøluniverset. Nordlendingens tidvis kronglete jakt på å komme i ekte vømmølstemning blir behørig dokumentert på vegen.

– Det ble en heftig dannelsesreise, for å si det mildt! Jeg trodde faktisk «vømmøl» var en type øl, men det var det jo ikke. Selv om man gjerne skal drikke øl under vømmøl, sier Myreng.

Innherred-journalist Kent-Einar Myreng er klar for Vømmølfestival. Foto: Jørgen Haug

Første episode ser du allerede nå øverst i denne saken. Episode to kommer torsdag og episode tre kommer fredag. Lørdag kan du i korte trekk følge Myrengs reise gjennom vømmøltoget, vorspiel og vømmølfest på Innherreds Facebook-side.

– Etter å ha møtt trivelige vømlinger, som har hjulpet meg på veien, er jeg nå klar for å komme ut av skapet som vømling. Og lørdagen grugleder jeg meg til. Jeg håper alle som treffer på meg er snill og grei med meg i debuten, sier Myreng.

Den siste og avsluttende episoden blir et sammendrag fra tromsøværingens ilddåp som vømling. Denne slippes i kjølvannet av festivalen på Innherred.no.

Oppdatert: Se alle episodene her.