Stiklestad Nasjonale Kultursenter gjør en ny vri i år, og inviterer til stor avslutningskonsert i Borggården på selveste olsokdagen, 29. juli.

– Vi har vært så heldige å få tak i Di Derre, som noen har kalt lyden av norsk 90-tallspop, sier avdelingsleder Ingegerd Eggen på SNK.

Norges største radiohit

Bandet slo gjennom i 1994 med sitt andre album. Det fikk etter litt om og men tittelen «Jenter & sånn», etter at det først ble utgitt under navnet «Kvinner & klær». Det solgte hele 190.000 eksemplarer.

Den største hiten fra albumet, «Jenter», ble i fjor høst utpekt til den mest spilte på P4 gjennom alle tider. Da lista ble gjennomgått og vinneren kåret i september i fjor viste opptellingen at den var spilt 2.811 ganger på kanalen.

Ny plate i fjor

Di Derre utga på 90-tallet til sammen fem album, før de i 2006 kom med et samlealbum. I fjor kom det atter nytt materiale fra bandet, nemlig dobbeltalbumet «Historien om et band». Der var det både nyskrevet materiale og tidligere innspilte, men uutgitte låter.

Bandets opprinnelige gitarist Knut Nesbø, også kjent som NRK-reporter, gikk bort i 2013. På Stiklestad kommer en annen kjent norsk artist, Unni Wilhelmsen til å spille istedet.