Lørdag 25. mars er det storfest i Vukuhallen. I den forbindelse er countryrockbandet Sie Gubba på utkikk etter en lokal kvinnelig gjestevokalist.

For når Sie Gubba spiller opp til fest på bygda, vil de gjerne at lokalbefolkningen blir en del av bandet. Derfor etterlyser de ei jente eller dame til å bli med som vokalist på balladen «Så kom du».

– Det er ei låt som vi ikke spiller på sommerturné, men når vi har litt mer tid mellom konsertene på vinteren, har vi tid til å finne den riktige kandidaten, sier gitarist og «band-sjef» Magne Almås. Eller spillende trener, som han kaller seg selv.

Vanlige folk

Den riktige kandidaten er ikke en profesjonell musiker. Snarere tvert imot.

– Vi vil ha med vanlige folk opp på scenen. Det må gjerne være en dame som ikke har stått så mye på en scene før, men som kunne tenkt seg å være med, forklarer Almås.

– Hvordan plukker dere ut den riktige?

– Vi anbefaler folk å tagge sine sangglade venninner når innlegget publiseres i sosiale medier, så tar vi kontakt med de som kunne tenke seg å spille. Det blir min jobb, og det er bare trivelig, sier Almås.

Hørt mye bra

Sie Gubba gleder seg stort til å komme til storfest i Vukuhallen. Billettsalget ser foreløpig lovende ut. Det har vært snakk om at countryrockbandet skal til Vukuhallen i flere år, men det har aldri klaffet sånn - før nå.

– Vi har hørt at det er en veldig fin plass og en god konsertarena, sier Almås.

I fjor trakk Staysman fullt hus i Vukuhallen. Etterpå var han full av begeistring for konsertarenaen og kalte det «tidenes bøgdafest».

– Vi er jo kollegaer med Staysman og Rotlaus og flere som har vært der. Vi har hørt om denne festen og at det blir anbefalt å spille der, forteller Almås.

Han legger til at det er imponerende hva Vuku IL og vukubyggen klarer å skape med sine begrensede ressurser.

– Ære være at noen tør å satse. Idrettslag som skaper ting, det synes vi er helt topp, avslutter Almås.