16 kvinner befant seg fredag kveld på kles-og interiørbutikken Kriz Me Zanz i Levanger sentrum. Lørdag kommer det 18 nye som skal ha en bli-ny-kveld med mote, sminke, mat og god stemning.

– Det er kjempesosialt og veldig marked for slike arrangement. VIP-kveldene er blitt en snakkis, ti minutter etter publisering var det fullt på påmeldingslista, sier butikkinnehaver Kristin Kaspersen. Hun forteller at det ofte er venner, spareforeninger, mødre og døtre som kommer på disse kveldene.

– Vi var kjempespente første gangen vi skulle holde en slik kveld, men det gikk jo så bra. I kveld er det ikke bare levangsbygg her, men også folk fra Kristiansund, Trondheim, Stjørdal og Verdal, så ordet har spredd seg bra, sier hun. I tradisjon tro serveres det tapas, og med seg hjem får deltakerne med seg en goodiebag og portrettbilder.

Handler om selvfølelsen

– Det er mer enn klær og sminke. Å være vel i egen kropp og være den beste utgaven av deg selv, forteller Synnøve Sorthe. Hun er modellmamma og fotograf, og arrangerer "bli-ny"-kvelder for kvinner landet rundt. Åtte ganger i året er hun hos Kriz me Zanz. Sminker, smiler, forklarer og oppmuntrer. Gir tips til hvordan å miste fem kilo og dobbelhaka når de blir fotografert.

– Det er alltid mange påmeldte her, så det blir litt trangt. Men det er kanskje den koseligste plassen jeg er på, smiler Sorthe. Det er tydelig at damene i omegn Levanger liker VIP-kveldene, det er alt venteliste på vårens arrangement.

– Prøv noe nytt

I kveld er det damer mellom 20 og 65 år som er her. Siden det er mange venninnegrupper som kommer, varierer alderen fra gang til gang. Helga Nøst er her for tredje gang.

– Dette er min egentid, sier hun og smiler til kameraet.

– Det handler om å gå ut av komfortsonen og prøve noe nytt. Vi oppfordrer de som deltar til å prøve andre klær enn de ellers går med, og de fleste handler det også med seg hjem, sier Kristin Kaspersen.

Noen er her på "blåresept", avsatt tid til seg selv.

– Jeg håper alle går herfra to centimeter høyere og føler seg vakker, sier Synnøve Sorthe.