Og da snakker vi kulturelle skatter, for det er nettopp det Piratkvartetten øser av i stort monn når de fire virtuosene kommer for å spille i Levanger kulturkirke søndag 4. desember. Kvartetten består av Kristian Ye og Rakel Grønberg på fiolin, Tobias Eiksund på bratsj og Sigurd Almåsbakk Skogmo på cello. Konserten inkluderer også Hanne Seter som på sin side håndterer klarinett. Alle er de unge musikktalenter knyttet til Lørdagsskolen i regi av Trondheim kommunale kulturskole.

Sigurd fra Skogn

Sigurd A. Skogmo er nok et navn mange også drar kjensel på. Han bor nemlig i Skogn, og har gledet mang en tilskuer med sitt eminente cellospill også ved tidligere anledninger i Levanger. Skogmo begynte i kulturskolen i Levanger da han var 7 år gammel, og han har hele tiden hatt cello som sitt instrument. Først var han elev hos nå avdøde Johan Gustad, før han senere begynte hos Ragnhild Hagerup i Trondheim. I trønderhovedstaden stiftet han også bekjentskap med nettopp Piratkvartetten, og som 11-åring ble den unge skognmusikeren elev ved Lørdagsskolen. Her har han og resten av Piratene, i tillegg til Hanna Seter, jobbet jevnt og trutt på sin vei mot det høye musikalske nivået de befinner seg i dag.

Imponerer

Tre av Piratene, inkludert Sigurd, deltok i desember 2010 på Nobels fredspriskonsert. Senere har de også deltatt i ulike konkurranser, og nylig gikk de videre til Ungdommens Musikkmesterskap i Oslo i januar. Søndag skal de fem talentene spille musikk av Mozart, Carl Nielsen og Shostakovich.