Nå i 2024 er det 16 år siden Hagergrynkompaniet arrangerte sitt første «Eldretreff» i Aulaen. Da var Anne Marie Kvien og Arnsteins med Håkon Renanger hovedgjester.

Nå er de henholdsvis midt i 70-årene og 90 år gamle, men var godt voksne allerede da de frontet nysatsingen i Verdal.

Eldretreffet har etter hvert fått navnet «Vårtreff», selv om konseptet stort sett er det samme. I år er datoen 3. mars og tidspunktet klokken 14.00.

27-åring på topp

Tor Haugmark har vært i bresjen i alle år, og forteller til Innherred at årets treff som vanlig har et variert program med sang og musikk. Øverst på gjestelista i år står Synne Ørsleie (27), som er utdannet musikalartist ved Musikkteaterhøyskolen i Oslo, der hun uteksaminerte i 2019.

– Synne er en vokalist som er lidenskapelig opptatt av tekst og tekstformidling, fremhever Haugmark overfor lokalavisa.

Synne Ørsleie er opprinnelig fra Levanger, men er nå gift og bor i Verdal, der hun jobber som sanglærer i Verdal kulturskole. Hun har også ulike regioppdrag, jobber som utøvende scenekunstner og er vokalist i bandet Røverdatter.

Jazz og dans

En annen som blir å høre på årets Vårtreff er Trude Buran, som mange vil forbinde med Jul i Sul. Hun er en erfaren sanger og artist med en fantastisk stemme, som i tillegg til de årlige oppsettingene i Sul er mye brukt i bryllup og begravelser, og til andre sangoppdrag.

Trude Buran kommer.
Bajazz kommer endelig til Vårtreff.

Kalle Garli har siden oppstarten vært musikalsk ansvarlig under forestillingene. Han var 16 år da han startet sin musikalske karriere med å være med Jon Lindseth på spilleoppdrag på Ytterøya.

Flere menn står også på artistlista i år.

– Vi har endelig vært så heldige å få med oss gladjazz-guttene i «Bajazz», forteller Haugmark. I orkesteret spiller tidligere HUNT-leder Steinar Krokstad piano. Verdalingen Ola Larsen spiller gitar og banjo. Bandet spiller såkalt trad-jazz, også kjent som New Orleans-jazz, der det improviseres rundt melodien. Derfor blir låtene forskjellige hver gang de spilles.

– Når du hører trad-jazz er det vanskelig å sitte stille. Du vil opp og danse, lover Tor Haugmark.

Husorkester

Cool Sul Swingers med André Dyrstad, Toralf Lund, Trond Solberg, Halvar Matberg og Helge Westerfjell står også på gjestelista, og det gjør selvsagt også P.A. Røstads orkester. De var med på den første utgaven, og har siden vært for Vårtreffets husorkester å regne.

– Jeg ser ikke bort fra at Torfinn Hofstad kommer til å synge Spanish eyes, sier Haugmark om den ellers eminente felespilleren.

Torfinn Hofstad er flink på fele, og er dyktig både innen folkemusikk og andre sjangre i musikken.

Til sist, Hagergrynkoret er naturlig nok fast innslag på Hagergrynkompaniets forestillinger. Ikke bare i Verdal, men også utenfor kommunegrensen.

– Det er med glede de entrer scenen med flotte sangnumre og bidrar til allsang, sier Tor Haugmark.

Og aller aller sist: Hvem andre enn Rune Dillan er konferansier og allsangleder? Selvsagt ingen andre enn han. Dillan styrer som vanlig showet, og kjenner lokalavisa ham rett blir det vel også noen historier utenom programmet som Tor Haugmark & co har satt sammen.