Kringkastingsorkesteret (KORK) har i vår besøkt fem bygder i Norge, og harpisten Sidsel Walstad fra Levanger er med som mentor for i to av episodene. I kveldens program er hun mentor for 20 år gamle Christoffer Roppen Masters som er den eneste hip hoperen på Flø.

– Det er jo stor forskjell fra harpe, som jeg driver med, til hip hop, ler hun. Før avreise til Ulsteinvik tok hun kontakt med noen hun kjente i hip hop-miljøet i Oslo for å få noen råd. Hun fikk små hint, men bestemte seg heller for å ta det som det kom.

Som familie

– Jeg ble satt til å være mentor til to jeg fikk god kjemi med. Jeg fikk ingen informasjon om dem før vi møttes, og hadde forbud mot å google, sier hun. Walstad fant tonen fort med begge talentene, og hun føler selv hun ble som en del av familien.

– De er så fine folk hele familien, og jeg ble kjent med besta og broren, kyrne og hunden. Det er vakre mennesker jeg alltid vil huske, sier hun. Christoffer har også vært i Oslo på besøk til henne, han fikk en stor boost og mye inspirasjon av at Kringkastingsorkesteret var der. For Sidsel har det vært en stor opplevelse å få besøke bygdenorge og møte disse talentene. De fleste konsertene var gratis, så alle i bygda brettet opp armene for å få det til å gå.

Blir også nervøs

– Målet mitt var å få de til å være trygge på scenen, være konge på scenen på lørdag foran bygda. Lære de å takle nervene, forholde seg til en dirigent og TV-kamera, det å jobbe med et stort orkester på 34 profesjonelle musikere. Det er skummelt å være solist, jeg blir også nervøs, forteller hun.

– Det ble fantastiske konserter for fullsatte saler med stående applaus, forteller hun og roser dugnadsånden i bygdene hun har vært i.

En utfordring

Hun sier at KORK gjør så mye forskjellig. I dag var det Prøysen, neste uke er det Eidsvåg. Derfor synes Sidsel det er artig å få være med på et slikt program. Får møte nye mennesker og lære bort om orkesterliv og hvordan å te seg på scenen.

– Det ble en annerledes arbeidsdag for oss, jeg satt ikke bak harpa og øvde. Det gav meg en utfordring også, forteller hun.

Stort aldersspenn

Den yngste deltakeren i programmet er åtte år gamle Eirik, mens den eldste er 88 år gammel.

– Han har spilt tuba i 75 år, så det er klart at han har mange spillhistorier å forteller, ler Sidsel. Ingen av talentene er profesjonelle musikere, men de har alle en genuin interesse for musikk. I løpet av innspillingen holdt KORK også spontankonserter i bygdene. Blant annet spilte de for en hip hop-danseklasse og for Egersund MC-klubb.

Spent før premieren

Nå er hun spent på mottakelsen for TV-publikum.

– Musikk endrer folks liv. Musikk betyr så mye. Det er følelser, gamle minner, nye minner. Jeg håper det blir formidlet bra, at tvseerne liker det, sier hun. I Ulsteinsvik holdes det er stor fellesvisning i kveld.