Sigurd Julius fra Melhus i Sør-Trøndelag ble onsdag kveld kåret til Årets Urørt i Trondheim. Urørtfinalen fant sted på Samfundet, og ble sendt direkte på NRK3.

Blant de mange som jublet for vinneren var Pål Rees fra Verdal. I lang tid har nemlig Rees jobbet tett på det nye stjerneskuddet som flere omtaler som «den nye Torleif Bjella».

Kakao Musikk

– Ja, jeg er manager for Sigurd Julius. På mange måter en slags prosjektleder for ham som artist. Han startet opp for tre år siden, og siden har vi jobbet for å komme opp og fram, sier Rees som driver plate- og konsertselskapet Kakao Musikk i Trondheim.

– Hva betyr Urørt-kåringen for den videre satsingen?

– Dette forandrer ikke noen på planene som allerede er lagt, men det gjør det lettere å etablere seg som en artist som alle har hørt om. Målet nå er å få så mange konserter som mulig, slik at enda flere får øynene opp for Sigurd Julius, sier Rees.

Debutplate

Sigurd Julius og orkesteret kom med første fullengder plate høsten 2013. Den består av 10 låter, spilt inn i et studio de har snekret sammen sjøl. Musikken er tilgjengelig på 180-grams vinyl, CD og via iTunes. Siden har de turnert landet på kryss og tvers.

I disse er Sigurd Julius med på Trondheim Calling og han blir også å se på By:Larm.

– Faktisk var Sigurd Julius på Tindved i fjor høst, men da var det fortsatt mange som ikke hadde hørt om ham. Neste gang blir det vel fullt, spår Rees.