Daglig leder i Verdal IL, Jorunn Dahling, kan bekrefte at idrettslaget omsatte for til sammen 3 350 000 på alkoholsalg, billetter og mat under årets Vømmølfestival.

– Det ble én million på alkoholsalg, to komma en på billetter, og cirka 250 000 på restaurant, sier Jorunn Dahling.

– Hva synes du om dette for noen pengesummer?

– Altså, det er jo OK. Vi er ikke heldige med noe vær for andre året på rad, så vi henger litt etter i forhold til budsjett. Sånn som det var, synes jeg det var en kjempebra festival. Både fredag, dagtid lørdag og lørdag. Så dette er vel blåst av Verdal IL, svarer Dahling.

Går til aktivitet

Alt av overskuddet går til Verdal IL.

– Vømmøl er en bauta i idrettslaget, og har vært det i mange år. Så det blir noen hundre tusen kroner tilbake til idretten. Det liker vi, forteller Dahling.

– De har jo ikke noe sånt på Levanger?

– Nei, det har de ikke. Vi har vært veldig heldige som eier festivalen, kan drive den og utvikle den. Vi har allerede begynt å se fremover til neste år, fordi det har veldig stor betydning for idrettslaget. Både overskuddet, merkevaren og dugnadsinnsatsen, svarer Jorunn.

Hva som kan forbedres til neste år blir avgjort i en samlet evaluering. Utenom været, for det trenger ikke evalueres, sier Dahling.

– Vi tenker også på hva som har vært bra. Dette var en trygg festival med lite bråk, det har vært lite styr, og veldig veldig mye glade vømlinger. I lag med politi har vi tatt vare på dem med beste evne. Det er dugnadsinnsatsen som gjør at det er trygt å dra på vømmølfestival i regi av Verdal IL, avslutter Dahling.