I forbindelse med Kulturuka 2018 i Levanger kommune arrangerte Åsen museum- og historielag åpent bygdetun på Elvheim.

Øyvind Fiskvik var en av arrangørene av dagen, og var med på å organisere både kaffesalg og omvisning på den tidligere industritomta.

- Det har vært relativt beskjedent oppmøte, men de som kommer innom er til gjengjeld svært interesserte i historien bak dette tunet.

Han utdyper videre at området tidligere har vært et fargeri, fra 1890-tallet og frem til 1950-tallet.

Mye aktivitet og oppussing

Fiskvik er primus motor for historielaget i Åsen  og var stolt av å fortelle om arbeidet som var gjort på tunet før åpen dag.

- Det har vært store opprustninger de siste årene med blant annet ny vei, kloakk og vannboring. I tillegg er det gjort forskjellige inngrep i byggene med blant annet nytt kjøkken og innvendig kledning.

Han forteller videre at det er planlagt et amfi, i tillegg til å vise frem en ny bru.

VIL DELE HISTORIEN Øyvind Fiskvik mener at historien rundt den tidligere historien er viktig for distriktet.

Åpent for alle

Fiskvik mener at området virkelig begynner å ta form som et godt sted for både skoleelever, historieinteresserte og andre tilreisende.

- Vi har fått til en handikapvennlig fiskeplass og tar i mot skoleklasser og 4H-grupper.

Vellykket arrangement

I det Innherreds utsendte ankom tunet skinte sola opp, og de tilreisende kunne bruke tiden sin på å drikke kaffe i solveggen. Det var også gode muligheter for å gjøre et bruktfunn fra bruktbutikken som i dag var ekspedert av Inger Karin Bosnes. Hun var i strålende humør.

- Jeg synes det burde vært flere bruktbutikker rundt omkring, slik som i Sverige og Danmark. Vi kaster alt for mye her til lands, både søppel og brukbare ting.

GODE SALG Inger Karin Bosnes slår et slag for miljøet ved å ekspedere bruktbutikken på Elvheim bygdetun.

Det var iallefall ingen tvil om at åpent tun på Elvheim var en lærerik magnet for de historieinteresserte tilreisende søndag.