Det var fullt på begge parkeringsplassene og minibussen gikk skytteltrafikk til gårdsmuseet da de i dag holdt åpen dag for 20. året på rad. Over 400 personer var innom Nordenget Gårdsmuseum på jubileumsdagen.

− Dagen har vært over all forventning, sier museumsbestyrer Martin Friberg.

Et nytt rom hvert år

Nytt for året er et innredet barnerom med gamle møbler og leker i andre etasje på nybygget som sto ferdig i 2009. Planene framover er å lage et nytt rom for hvert år, og i 2015 skal det stå klart et radiorom når den tradisjonelle dagen blir holdt i august.

− Etter så mange års samling kan jeg endelig organisere, finpusse og legge ting mer til rette, sier en fornøyd Friberg. Han har samlet gjenstander i 70 år, og synes det er artig at så mange tok turen i dag for å se på livsverket hans.

Mye jobb

På gårdstunet var det satt opp en nyinnkjøpt telt der de besøkende kunne sette seg under tak hvis regnskura kom.

− Det var jo meldt litt skummelt vær i dag, men vi har berga bra, sier Friberg.

Å drive et så stort museum krever mye innsats, og dugnadsarbeid. Da er det artig å få gode tilbakemeldinger fra besøkende.

− Det krever mye jobb for å få det til å se ordentlig ut, forklarer guide Svein Erik Gregersen. Sammen med Martin Friberg brukte de dager kun på å sortere og plassere motorsagene etter merke.