Teater- og revygruppa UL Vårglimt fra Ytterøy har ei hektisk uke foran seg. En ny revy med oppfriskede gamle revynummer og en del nytt har gruppa mye å sette fingrene i før den store premieren neste helg, 10. mars.

Leder av teatergruppa, Frode Nøst, gleder seg over å kunne presentere forestillingen «Gammelt og nytt - på nytt!» i den nye salen på Ytterøy.

- Vi har vært en nominasjonsgruppe som har stemt frem våre favoritter fra UL Vårglimts lange revyhistorie fra 1943. Vi har i tillegg med en del nyutviklede nummer som vises for første gang nå, forteller Nøst.

FOKUSERT OG LATTERMILD Det blir mye latter for aktørene i UL Vårglimt når det øves mot den store premieren.

Nøst berømmer revygruppa som består av folk i alle aldre.

- Alle bidrar med sitt, og flere har vært med å skrive de nye numrene våre. Det er skikkelig gøy at vi får samlet flere generasjoner som kan bidra som en drivkraft inn i dette her og lokalsamfunnet vårt på Ytterøy og omegn.

Erfaren instruktør

UL Vårglimt har hentet inn sterk skyts for å gjøre forestillingen så bra som overhodet mulig. Erlend Engan, blant annet kjent fra Lånkerevyen er med og bidrar med sin erfaring og kunnskap på området.

Han legger ikke skjul på at revy er det artigste han vet, uansett hvor og når.

- Det er skikkelig morsomt når folk i lokalsamfunnet brenner så mye for et prosjekt. Dette er et viktig tilbud i dagens samfunn.

Han legger til at gruppa på Ytterøy er veldig enkel å jobbe med.

- Det er første gangen jeg jobber med UL Vårglimt og også min første øyhopping, humrer Engan.

Hele essensen i forestillingen mener Engan er at de gamle revynumrene har fått ny drakt.

- Vi har modernisert numrene til å passe inn i et samfunn i stadig endring. Det er en bra blanding av humor, galskap og dyp mening. Dette vet jeg er en god oppskrift, forteller Engan.

Han har kjørt den lange vegen fra Lånke flere dager i uken den siste tiden, men angrer ikke på dette.

- Jeg har vel fått høre av hun hjemme at jeg bør ta litt pauser innimellom, men det har nå ikke skjedd da, sier Engan spøkefullt.

Han understreker også et viktig poeng når det gjelder revy.

- Revyen her på Ytterøy sparker bare oppover, og vi leverer godhjertet humor. Vi gleder oss til å levere noe for alle!, forsikrer revyeksperten.

Et bredt repertoar

Lederen i UL Vårglimt røper noe av det rikholdige publikum kan forvente seg når de tar turen til revyen på Ytterøy.

- Publikum kan få se en versjon av Snåsamannen, og også få svar på hvorfor Tore Strømøy banker på døra. Det vil også være en del sangnummer. Striden i helsesektoren i området vil også bli presentert, sier Nøst.

Den neste uken skal gruppen øve hver dag, før den store premieren.

Det vil bli spilt hele tre forestillinger med fullt band, lyd og lys. Forestillingene spilles henholdsvis 10., 16. og 17. mars.