Lukas Skevik Kenar (16) fra Levanger reiser på modellhelg til Milano. Du kan følge reisen hans på innherred.no i helga.

Lukas er oppvokst i Levanger. I helga forfølger han drømmen sin og skal ha en modellhelg i Milano.

- Jeg er vant til å reise alene, så det skal gå bra, sier Lukas når innherred.no møter ham på Levanger jernbanestasjon kl 05.30 torsdag morgen. Han gir mamma Hanne en klem før han går ombord på Trønderbanen. Neste stopp er en natt hos pappa i Oslo, før han reiser til Italias motehovedstad Milano. Her har flere store motehus base, blant annet Armani, Dolce & Gabbana, Prada og Versace.

Lukas har hatt en drøm å bli modell lenge. Han ønsker å ta seg ut i den store verd. Neste år ønsker han å ta ett år på high school i USA. Flere storbyer står på drømmelista, blant annet Los Angeles.

Stor på TikTok

Til vanlig er Lukas førsteårselev ved Levanger videregående skole. Her går han Medier og kommunikasjon. Samtidig er han en av de største TikTok-profilene på Innherred. Han har 21.300 følgere. Lukas legger ut mange poster som dreier seg om sminke og mote, men også fra dagliglivet og andre ting.

Lukas Skevik Kenar er en av de største TikTok-profilene i området. Han har over 21.000 følgere.

TikTok er et sosialt nettverk der brukerne kan dele korte videoer. Det er er vanlig med videoer med sang-miming humor, dansing, matlaging eller andre oppvisninger av talenter. TikTok er svært populært blant unge i hele verden.

Stolt og rørt mamma

Hanne Merete Skevik fulgte sønnen på jernbanestasjonen torsdag morgen. Hun synes det er flott at han forfølger drømmen sin.

- Jeg synes han er så tøff. Jeg blir litt rørt, sier Hanne med et smil og kikker etter toget som akkurat har forlatt perrongen.

Hanne Merete Skevik er både stolt og rørt av 16-åringen, som reiser til Milano uten foreldrene. Foto: Espen Leirset

- Jeg har alltid sagt at han må forfølge drømmen sin. Og det gjør han, sier hun idet hun setter seg i bilen for å kjøre hjem til Bruborg i Levanger.

– Toppmodeller for en helg

Reisen til Milano organiseres av «modellmamma» Donna Ioanna. Lukas sendte inn bilder av seg selv, og byrået tok deretter kontakt med mor Hanne Merete Skevik.

– Deltakerne skal leve som toppmodeller for en helg. Dagene går ut på å bli stylet og fotografert. Det blir flere «fashion fotoshoots» med kjente milanesiske fotografer. Jeg tar også deltakerne med til forskjellige modellbyrå i Milano, så dette er jo også en mulighet til å bli oppdaget. Jeg har hatt flere deltakere som har skrevet kontrakt med modellbyrå etter en slik tur, sier Ioanna til iLevanger, som først omtalte saken.

Lukas Skevik Kenar landet i Milano fredag. Du kan følge reisen hans og opplevelsene på innherred.no. Foto: Privat

Ioanna understreker overfor avisen at hun har tett kontakt med foreldrene når hun har med unge under 18 år.

Følg Lukas i helga

Mediehuset Innherred har avtalt at Lukas oppdaterer våre lesere på innherred.no gjennom helga. Her vil han legge ut noe av det han opplever, også bilder.