Innherred.no skrev torsdag om tilbudet Frivillig Verdal i samarbeid med Miljøteam ved Verdalsøra ungdomsskole og Ungdomskontakten gir til jenter og gutter i alderen 13 til 19 år i vinterferien. En tur til skimetropolen Åre, som også har et veldig populært badeland på hotellet Holiday Club.

Turen er gratis, og påmeldingene har strømmet på.

– I utgangspunktet er det satt opp én buss, og da kan vi ta med 52 ungdommer. Nå er det påmeldt 82 stykker, og enda er det noen dager igjen til påmeldingsfristen går ut, forteller fungerende leder i Frivillig Verdal, Hege Anita Austad.

Kostbar aktivitet

Nå håper hun på velvilje fra næringslivet i kommunen, slik at det kan settes opp en buss til.

– Jeg er overveldet over responsen fra ungdommen. Det er så moro å jobbe med slike satsinger når så mange vil være med. Interessen viser også hvor viktig det arbeidet vi gjør for ungdom er, fastslår Hege Anita Austad.

Men en ekstra busslast med ungdommer vil koste en god del penger. Ikke først og fremst bussleien, men at det da må kjøpes heiskort til dobbelt så mange.

Har et par sponsorer

Ifølge Austad har ungdommer i hele aldersspekteret meldt seg på. Turen er allerede sponset av Amfi Verdal, som betaler en del av busskostnadene. Innherredsbakeriet stiller med landganger til bussturen.

– Men vi har et budsjett å forholde oss til, og uten flere sponsorer kan vi ikke kjøre mer enn en buss. Vi skulle veldig gjerne ha fått med oss alle som har lyst til å være med, sier Hege Anita Austad.