Spellmannstreffet har etter at det kom tilbake for noen år siden atter etablert seg som en tradisjon. Den 24. og 25. januar er det nok en gang klart for Spællmannstreff på Stiklestad.

– Interessen er bare økende, og i år har vi så mange som 150 påmeldte musikere. Når man i tillegg kan regne med flere uanmeldte «buskspællere» kan dette bli riktig så bra, sier Einar Holmli, en av initiativtakerne bak treffet.

Treffpunkt

Et spellmannstreff er som det ligger i navnet et treff for spellemenn. Men både fredag og lørdag er det lagt opp til ulike innslag som naturligvis er åpne for alle som er glade i god musikk som det svinger av.

– Vi vil naturligvis gjerne ha masse publikum utenfor miljøet også, sier Einar Olav Larsen.

Pub, kurs og konsert

Fredag er det spællmannspub med dans og buskspælling til ut i de små timer. Lørdag er det lørdagskafé spesial, et hele tre timer langt konsertprogram på dagtid, et totimers polskurs og så spællmannspub igjen på kvelden.

Til lørdagskafeen kommer Malm trekkspillklubb, og de vil spille musikk fra sin nye CD «Typisk trekkspill». Med seg har de nettopp Einar Olav Larsen, som er gjestemusiker både live og på CDen.

Polskurs for alle

Når det gjelder polskurset er det åpent for alle som vil, og folk kan melde seg på hos SNK eller rett og slett bare møte opp.

– Det må regnes som et slags crash-kurs i trønderpols, med Ina Cyrus fra Hilmarstiftelsen som kursholder, forteller Einar Holmli.