Musikkteateret forteller gjennom to akter historien om Rosa Sophie ConstanceKjeldseth sitt  kjærlighetsliv gjennom tostormfulle ekteskap. I henne I henne møter vi ensterk og uredd kvinne på 1860 tallet, 50 år før kvinner  fikk stemmerett her i landet.

- Den gangenvar spørsmål om likestilling mellom kjønnene bare i sin spede begynnelse. Iymse kretser ble likevel situasjonen for kvinner i hjemmet og samfunnet ellestatt opp og diskutert, skriver Erling Neergård i kulturkirken i en omtale av Rosa.

Rosa var enung kvinne som fikk oppleve dramatiske omstendigheter i livet sitt.  Hennes første ekteskap med lensmann AbrahamTobias Enevoldsen i Rendalen var vondt, med utruskap, vold og drikking. Ho giftetseg på nytt med Aasmund Olavsson Vinje i Kristiania og hadde et godt ekteskap,men dette ble av det kortvarige slaget. Rosa døydde i barselseng.

All musikken,også sangene som følger dette kvinneportrettet, er komponert av AgatheBacker-Grøndahl (1847-1907), Norges første betydelige kvinnelige komponist.

- Musikkteatereter produsert av Vinjaproduksjonar fra Hamar, med Magnar Skjævesland som idéutvikler,manusforfatter og produsent. De er på turne i turne i Norge med blant annetdette stykket. Skuespillerne er Magne Skjævsland, Ingrid Vetlesen og MaritaKjetland Rabben, tre anerkjente og dyktige aktører, skriver Neergård.