Det trondheimsbaserte rockebandet Sunset Queen slapp før helgen debutsingelen sin, «Vampire Night».

Iskald innspilling

Gitarist i bandet er verdalingen Steingrim Fiskum, som til daglig studerer musikk i trønderhovedstaden.

– Vampire Night ble spilt i en frossen, museinfisert øvingsbrakke i Trondheim vinteren 2022, skriver bandet i en pressemelding.

Kaldluften skal ha oset gjennom hullene i det allerede gaffeteipede gulvet, og både Fiskum og bandkollegene Håvard Hasfjord på trommer og Håkon Haugen på bass var pakket inn i sine varmeste klær.

– Vi varmet hendene mellom hvert opptak på en radiator som forlengst burde vært byttet ut. Gradestokken viste femten minus, beskriver bandet.

Varm vokal

Vokalen på låta ble derimot varmere - spilt inn i behagelige omgivelser i et studio på NTNU på Dragvoll, med Emma Semonia Carrier Liens vakre stemme.

Debutsingelen er ifølge bandet den første av flere sanger som etter hvert kommer på et helt album.

– Det kommer en rekke ulike låter med hvert sitt særegne preg. Vi spiller flere konserter i året som kommer, og er i full gang med å vise frem Sunset Queens musikk til både ivrige publikummere og de som trives best med hodetelefonene hjemme, bedyrer Steingrim Fiskum & co.

På tvers av sfærer

Bandet selv beskriver debutsingelen som en forfriskende musikalsk opplevelse på tvers av forskjellige sfærer, med beina forankret i rocken. Du kan høre den under her.

Uten at lokalavisa har noen egen kompetent musikkredaksjon, kan det kanskje være lov å sammenlikne lydbildet noe med enkelte låter av MPG-aktuelle Gåte. Det får du avgjøre selv.