Det var ikke bare publikum som hadde gode ord å komme med etter at Åge og Sambandet hadde spilt på Staupshaugen Live for første gang. Jon Audun Haukø fulgte nøye med på festivalen fra hjemmet i Namsos. Nå tror han at til og med de internasjonalt kjente artistene kan komme til Levanger.

– Jeg fulgte med veldig live, humrer han.

Kjent med festivaler

Haukø er ikke ukjent med festivallivet. Selv arrangerte han Levanger Live i 2012. Artister som Vinni og Sirkus Eliassen sto på lista, men festivalen gikk i minus med «noen millioner», som Haukø selv forklarer det. Nøyaktig hva som gjorde festivalen til en fiasko er han ikke sikker på, men Haukø ser ikke bort fra at det ekstreme regnværet var en av årsakene.

God stemning og finvær er nøkkelord for en god festival. Foto: Benedikte Maria Kjølsvik

– Jeg snakker ikke om de spesifikke tallene, men jeg kan si så mye som at jeg den dag i dag betaler ned gjelda. Hadde jeg skulle gjort dette igjen hadde jeg gjort det hele til et AS, slik at festivalen kunne blitt slått konkurs. På en annen side vil jeg gjøre opp for meg, sier Haukø.

Men det er langt i fra fiaskoer som er normalen for Haukø. Før Levanger Live arrangerte han en kjempekonsert i Trønderhallen med Kaisers Orchestra, som ble en stor suksess. I tillegg til dette har han i flere år vært med på å arrangere Totsåsrock, en festival i Lierne.

– Jeg har ingen planer om å arrangere en ny stor festival, nei, humrer Haukø.

Fikk med seg alt

Dessverre hadde ikke Haukø mulighet til å være til stede under Staupshaugen Live, forteller han. Likevel klarte han å følge med på alt fra hva som skjedde på scenen til hvor mye kø det var ved inngangen.

– Jeg skulle veldig gjerne vært der, men det har sine fordeler å følge med hjemmefra. Jeg hadde oversikt over alt, og det var veldig gøy å se hvor bra alt gikk, sier Haukø.

Åge tok med seg mye liv til Levangernesset fredag kveld, men også hjemmefra var det mulig å få en smakebit av festivalstemninga. Foto: Anders Vinje

Han har ingen kritikk å komme med til K4 Kultur, med Ole Jørstad og Sissel Jakobsen Jørstad i spissen. Her var det godt planlagt og gjennomtenkt på alle plan, mener han.

– Alt fra markedsføring til sjekk av billetter var altså så bra, konstaterer Haukø.

Kultars arbeid med billettsalg og -håndtering mener Haukø også det er verdt å skryte av.

– Jeg må også skryte av Aud Lien Sellæg og Kultar for arbeidet de har gjort. Løsningene deres og plattformen i seg selv er helt fantastisk, sier Haukø.

Vil se Ed Sheeran

En festival på et så unikt område som Staupshaugen kan trekke til seg mange ulike artister, mener Haukø. Han nøler ikke med å nevne de store navnene i popmusikken.

– Jeg kunne tenkt meg å sett Ed Sheeran her, sier han.

Jon Audun Haukø tror at Staupshaugen kan trekke til seg artister som er større enn Åge og Sambandet. Foto: Anders Vinje

Til tross for liten plass tror han at et så fint område og en så godt gjennomført konsert som fredagskveldens kan gjøre mye, selv om plassen ikke er spesielt stor.

– Det er altså et så vakkert sted. Se for deg en konsert og internasjonal TV-produksjon på Staupshaugen, sier Haukø.

Takker for hjelpa

Ekteparet Jørstad kjenner Haukø godt. Før Levanger Live i 2012 inviterte de til gratis vorspiel før konserten.

– Sissel og Ole klarte å dra med seg så mange folk, det var utrolig bra, sier Haukø.

Nå takker han dem nok en gang for en uforglemmelig konsert for hele nærmiljøet, og ser frem til neste års konsert. Da skal han være der, selv om det enda ikke er Ed Sheeran som kommer reisende mot Levanger.

– Man må la folk snakke

Totsåsrock er knøttlite i forhold til Staupshaugen Live, som igjen er en veldig liten festival i forhold til både Norges- og verdenstoppen, slår Haukø fast. Man må altså tenke på en helt annen måte når det kommer til markedsføring av slike festivaler.

– Jeg tror trikset er å slippe bandlista tidlig, og la folket snakke. Det er sånn det funker i lokalmiljøet, konstaterer Haukø.

To dager og få artister mener han også er perfekt for en liten festival.

– Folk må ha tid til å kjøpe en øl og kose seg. Det har K4 Kultur skjønt, sier Haukø.