Lørdag kveld holdt de sin siste forestilling på Backlund hotell i Levanger - nok en gang foran et utstolgt publikum.

– Vi er veldig takknemlig for at folk kommer, sier Pål Stavrum. Sammen med resten av gjengen kan han nok en gang konstatere at showet er blitt en kanonsuksess. Folket liker det firerbanden holder på med.

– En skrev på Facebook-veggen min at vi burde vært utgitt på blåresept, gliser Geir Holmen, for anledningen med armen i fatle etter å ha fallt ned fra taket. Det høres dramatisk ut, men resten av gjengen bedyrer at det ikke er snakk om noen veldig alvorlig skade.

Nye forestillinger

Gjennom høsten har de holdt det gående både i Levanger og Verdal. Allerede kan de love at det blir nye forestillinger over jul.

– Vi kommer tilbake på Backlund i februar, og billetter legges ut for salg kommende uke. Alle som ikke har fått tak i billett i denne omgangen skal få anledning over jul, lover Levin Nestvold jr.

At «Fløte Fyrer» treffer en nerve hos mannen i gata er det liten tvil om. Folk i alle aldre er innom for å se på showet, aldersspennet går helt nede fra 12-årsalderen og opp til 94.

– Vi bruker publikum for det som det er verdt. Det gir folk noe å henge ting på. Det er hverdagshumor. Vi sparker ikke, eller henger ut folk, men nevner kanskje det som folk går rundt med oppe i hodet, uten å tørre og si det høyt, resonnerer Stavrum.

– Så bruker vi oss selv mye, og gir mye av oss selv. Vi tar de dagligdage situasjonene vi ser, og overdriver de, istemmer Holmen før Nestvold jr poengterer at «intuisjon» er et stikkord. Man må kunne ta pulsen på hva folk går rundt og tenker på.

Trygg på stilen

Showet er bygd opp rundt både monologer, dialoger, sang og musikk. Stavrum forteller at selv om de nå er trygge på stilen, så vet de aldri hva publikum liker best.

– Vi tar gjerne tak i mer generelle fenomen, og bruker lokale innslag der det er naturlig. Jeg tror grunnen til at folk liker det er summen av alt sammen, og det som vi står for. Gjennom samspillet med publikum oppstår det nesten en suggesjon av latter. Om folk ler er det kanskje ikke bare av oss, men like mye av han ved siden av, smiler Stavrum.

Men selv om showet er en suksess, og nye forestillinger settes opp etter jul, tør ikke gjengen love at det kommer et nytt show. Etter fem års pause, bedyrer de at «Fløte Fyrer» legges ned hver gang et show er ferdig.

– Vi legger ned for hver gang, ja. Når vi skal lage noe, må vi være i modus og vi må være sammen. Etter en intens periode trenger vi kanskje ikke treffes på noen måneder, ler Holmen.