Sentrale personer på kontoret til Trøndelag Bondelag har i flere år hatt en idé om å lage en sang for den norske bonden. Takket være samarbeidet med musikkselskapet Pop-Korn AS og artistene i «Trøndelag Allstars» er det nå en realitet. Låten har fått navnet «Takk for maten».

– Avsenderen er soleklart Trøndelag Bondelag. Det er krevende tider i bondebransjen, med mismot og alvor rundt oss både nasjonalt og internasjonalt. Det er på tide å gi en takk til den norske bonden. Låten har et alvorstynget budskap i versene, men samtidig bærer det et håp om framtida i refrengene med at vi takker for maten til de som har laget den, sier komponist, låtskriver og produsent Sverre Bjarne Inndal.

Han har fått med seg Sie Gubba-vokalist Petter Øien på vokal. Instrumentene trakteres av et knippe musikere fra både sør og nord i Trøndelag.

I musikkvideoen bidrar flere unge og lokale bønder som du kanskje drar kjensel på.

– Vi har fokusert på folkene. Flesteparten av driftsmåtene i landbruket er involvert. Det er driftige unge bønder som har det som levebrød i regionen rundt her, kommenterer Inndal.