Konserten starter klokka 18.30.

Det har blitt en tradisjon for Trondheimssolistene å arrangere nyttårskonsert i Levanger. Lørdag 11. januar går årets utgave av stabelen, med Trondheimssolistene i spiss. De får selskap av både kantoriet og solister som Runa Hestad Jenssen (sang), Gjermund Larsen (fiolin) og Jon Kristian Bye (flygel). I tillegg kommer dansere fra Kulturskolen og Sigurd Skogmo på cello.

Nyttårstalen holdes av operasjef Randi Spets ved Opera Trøndelag. I tillegg bidrar lokale krefter med innslag i konserten.

Fin tradisjon

- Det blir mye forskjellig på programmet, slik en nyttårskonsert skal være. I tillegg blir det noen overraskelser, og lokale innslag, sier daglig leder i Trondheimssolistene, Steinar Larsen.

Nyttårskonserten skal ta for seg en rekke musikalske godbiter, og er en del av en fire dager lang nyttårsturne i Trøndelag for Trondheimssolistene. Turneen startet i Steinkjer onsdag kveld, og fortsetter med Hitra i kveld, Surnadal fredag og Levanger lørdag.

- Dette har blitt en lang tradisjon for oss, og nyttårskonsertene setter vi stor pris på. Innherred har gitt oss et trofast publikum i mange år, og vi gleder oss til å komme dit. Det er alltid kjempestas, sier Larsen.

- Helt rå

Trondheimsmusikerne har faste årlige reiser til et musikkonservatorium i Vietnam, hvor de samarbeider med lokale musikere. Trondheimssolistene tar derfor med seg to vietnamesiske musikere på nyttårsturneen, som skal være solister sammen med Anders Larsen.

- I tillegg har vi et fyrverkeri på trekkspill med oss. Hun heter Ksenija Sidorova, og alle som kan spille trekkspill bør se henne i aksjon. Hun er helt rå, sier Larsen.