Stiklestad Nasjonale Kultursenter har fått grønt lys til å kle Stiklestadalléen med 1030 skjerf.

Kunstprosjektet skal gjøres under overskriften «Ull, garn og husflid i 1000 år», og er en del av «Norge i tusen år»-paraplyen.

Prosjektet går ut på at man skal strikke skjerf til trærne i Stiklestadalléen langs fylkesveg 757. Det er trærne langs den 3,3 kilometer lange gangvegen som skal bli bekledd med 1030 skjerf i ulike farger.

Festival

Trøndelag fylkeskommune har gitt et positivt svar på søknaden. Stiklestad Nasjonale Kultursenter er ansvarlig for at skjerfene monteres på en forsvarlig måte og fjernes etter endt periode.

Skjerfene skal etter planen henge fra juni 2024 til desember samme år.

Neste år skal det være Midtnorsk kultur- og strikkefestival på Orkanger fra 7. til 9. juni.

Prosjektleder for denne festivalen er Øyvind Neeraas. Han sier til Trønder-Avisa at det er naturlig å løfte ull, garn og husflid inn mot nasjonaljubileet.

– Uten ulla hadde det ikke vært noen vikingtid og uten ull hadde det ikke vært noen seil i vikingskipene. I Nasjonaljubileet 2030 vies vår kulturarv en stor plass, og her hører også ull og garn innunder. Vi håper å kunne gjennomføre ideen, og la strikk ramme inn portalen opp mot Stiklestad Nasjonale Kultursenter, sier Neeraas til Trønder-Avisa.