- Vi har sett på drifting, og det var så kult da bilen mistet hjulet.

Det sier Magnus Skogvold (8) til lokalavisa under Lastebilens dag. Arrangementet fant sted i Verdal motorsenter. Skogvold hang med kompisen sin Kasper Nymoen (9). Guttene storkoste seg i det gode været.

- Jeg prøvde gravemaskinsimulatoren. Det synes jeg var veldig artig, fordi da kunne jeg styre en gravemaskin helt selv, forteller Nymoen til Innherred.

Magnus kunne videre fortelle at han skulle avslutte denne flotte dagen med en bursdag.

- Nå blir det hyttetur og bursdagsfeiring på meg!

Kasper Nymoen og Magnus Skogvold syntes at drifting var kult. Foto: Magnus Strand

Cross-gutta

Ved crossbanen møtte avisas utsendte journalist på to tøffe gutter. Daniel Evenstad (8) og Petter Bråten (10) trøkket til i løypene i motorsenteret.

- Det var morsomt å kjøre cross her. Det artigste må være å hoppe. Jeg har aldri kjørt på så store hopp før, forteller Evenstad, før Bråten fortsetter:

- Jeg har også kjørt cross, og jeg synes det var morsomt å hoppe så høyt. Det var artig å presse grensene mine, da jeg ikke har hoppet så høyt tidligere.

Kule lastebiler

Søsknene Linnea Næssan Matberg (4) og Dennis Stene (9) fra Skogn hadde også tatt turen til motorsenteret denne lørdagen.

- Vi har gjort mye forskjellig i dag. Blant annet har vi sett på TV, lekt med klinkekuler, spilt fotball og klippet plena. Også har vi sett på alle lastebilene her. De var veldig kule, forteller Dennis.

Linnea synes også lastebilene var kule. Hun har også planer for resten av dagen.

- Jeg har prøvd babydissen. Og jeg synes lastebilene var kule. Men jeg kunne ikke tenkt meg å jobbe som lastebilsjåfør i fremtiden. Nå skal jeg hjem og lage middag, før det blir bading i min rosa badedrakt.

Dennis kunne imidlertid gjerne sett for seg en framtid i lastebilbransjen.

- Jeg kunne godt tenkt med å holde på med lastebiler når jeg blir stor!

Dennis Stene og Linnea Næssan Matberg kunne fortelle at lastebilene var veldig kule. Foto: Johannes Strand

Fornøyd med debuten

Tone Halseth, som var med i arrangørstaben, var strålende fornøyd med dagen.

Tone Halseth i arrangørstaben var fornøyd med dagen. Foto: Magnus Strand

- Dette er den første gangen det blir arrangert, og vi er veldig fornøye med oppmøtet og været. Dette vil vi satse på fremover. Vi håper det blir en tradisjon, forteller Halseth til avisa, før hun fortsetter:

- Denne dagen er først og fremst en familidag med aktiviteter både for store og små. I tillegg er det en utstilling av lastebiler, og man kan se på drifting. Barna får kjøre ATV og cross, i tillegg har vi gravemaskinsimulator. De voksne kan delta i flere konkurranser. Blant annet kjettingkonkurranse, krankonkurranse og kunnskapskonkurranse.

Morten Strømsnes prøver bilkjettingkonkurransen. Foto: Magnus Strand