Ikke døm ei bok etter omslaget, heter det. Ved Levanger bibliotek gjøres langt ifra det. Der leker de seg med det kanskje litt udaterte formatet. Her har noen ansatte som følger med i tiden snappet opp trenden #bokfjes. Bøkene plasseres i Levanger-omgivelser og får nytt liv. Det er bare å sjekke opp bibliotekets sosiale medier-profiler for mange spennende bilder.

Bibliotekene i Levanger og Verdal har blitt flinke til å skape møteplasser. Dagsaktuelle tema tas opp i foredrag. Mange store navn har tatt turen til Innherred for å møte levangsbygg og verdalinger. Det er ikke sikkert alle har fått med seg det gode tilbudet. Nils Arne Eggen besøkte Verdal bibliotek i fjor høst, i serien «De viktigste bøkene».

Våren er her og søppelrydding er blitt den nye folkesporten. Nå høres treningstrenden «plogging», der du småspringer mens du plukker søppel, kanskje ikke ut som det mest effektive du kan gjøre. Men som et gammelt medlem av Blekkulfklubben, er det utrolig å se hvor mange som nå tar i et tak for miljøet. Bruk hodet, vi har bare en klode! Den offisielle strandryddedagen er lørdag.

Mai er her, og i år har vi virkelig vært heldig med rød- og inneklemtdagene. Vi gleder oss over mange langhelger. Takk til personene bak den gregorianske kalenderen.

Rybak representerer Norge i Eurovision igjen. Det er rett og slett Felefino! Ja, stor takk til alle lokale kulturaktører som holder det gående. For eksempel Levangeroktetten som spilte forestillinger i vinter, og som sikkert blir å se på sykkel på Ytterøy snart. I kommende tirsdags næringsbilag kan du lese om Helga Haga som har fått bygget en hakkebakkeskog på hjemgården på Stiklestad.

Til slutt: Takk til småskoføret.