Alle mot 1

Har NRK gått i kompaniskap med Apple, Samsung og de store mobiltelefonselskapene?
Petit

Jeg undres på det. Er det alle dem, mot hver og en av de mellom 600.000 og 700.000 som benker seg foran den gode, gamle TV-skjermen på lørdager?

Det direktesendte underholdningsprogrammet ble godt tatt i mot da konseptet inntok norske tv-skjermer i fjor vinter. En deltaker i studio skal prøve å komme nærmere riktig svar på oppgavene enn gjennomsnittet av det norske folk, som kan avgi sine svar i en app på telefonen. Underholdningen er vel like mye å se utfallet av oppgavene, som av og til tenderer mot ting som like gjerne kunne vært med i «Ikke gjør dette hjemme». Tilfeldigheter spiller av og til inn, men jeg husker at stoltheten over min gamle mattekunnskap var stor den gangen det var spørsmål om hvor mange doruller som måtte til for å dekke et stort idrettsgulv.

Seertallene i år er ikke så helt ulike fjorårets. De som så Allemot1 i fjor har nok benket seg denne vinteren også. Men før årets første program kom det en oppdatering til appen som tv-seerne bruker. Denne oppdateringen var det ikke alle telefonene som taklet helt. Blant annet mamma sin. Skuffelsen var derfor stor da hun på årets sesongpremiere ikke kunne delta, og istedet måtte nøye seg med å eventuelt justere svarene jeg sendte inn fra min telefon. Samtidig lette jeg febrilsk på nettet etter en løsning på app-problemet, bare for å finne en drøss innlegg på NRKs Facebook-side fra folk som hadde samme problem.

Mammas telefon hadde skrantet en stund allerede på andre ting, som kameraet, treghet og til dels dårlig dekning, men det hadde hun levd over med. Allemot1, derimot... Neste lørdag dro vi til Trondheim og kjøpte ny telefon.